Sporan tender CEDIS-a vrijedan 485 hiljada eura

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki utvrdila da je osnovan navod žalioca AG Infoplan da je CEDIS njegovu ponudu neosnovano odbio kao neispravnu zato što u ukupan broj listova ponude nije uračunao bankarsku garanciju ponude
0 komentar(a)
CEDIS logo, Foto: Cedis.me
CEDIS logo, Foto: Cedis.me
Ažurirano: 28.03.2018. 11:56h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme AG Infoplan i poništila odluku Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) o izboru najpovoljnijeg ponuđača na tenderu za nabavku radova i održavanje distributivnih objekata u Regionu 2 koji obuhvata Podgoricu, Cetinje i Danilovgrad.

Naloženo je CEDIS-u da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti na tenderu procijenjene vrijednosti 484.897,5 eura i donese zakonitu odluku.

Po pravosnažnosti ovog rješenja Državne komisije, naručilac sporne nabavke moraće žaliocu da vrati naknadu za vođenje žalbenog postupka u iznosu od 4.848,98 eura plus 1.071 euro, koliko su iznosili njegovi troškovi za sastavljanje žalbe.

Krajem oktobra CEDIS je donio odluku da kao najpovoljniju na ovom nadmetanju izabere ponudu firme Elektro Team DOO Budva, dok su ponude žalioca AG Infoplana, PTT Inžinjeringa i firme “Raduč” iz Nikšića, odbijene kao neispravne.

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki utvrdila je, međutim, da je osnovan navod žalioca AG Infoplan da je CEDIS njegovu ponudu neosnovano odbio kao neispravnu zato što u ukupan broj listova ponude nije uračunao bankarsku garanciju ponude.

“Državna komisija nalazi da je naručilac pobijanom odlukom nepravilno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje od značaja za ocjenu ipravnosti ponude žalioca u pogledu označavanja rednim brojem ukupnog broja listova ponude, te da je na tako utvrđeno činjenično stanje pogrešno primijenio materijalno pravo kada je ponudu žalioca u naznačenom dijelu ocijenio kao neispravno”, navodi se, između ostalog u rješenju koje je potpisao predsjednik Komisije Zoran Živković.

Bonus video: