Ročište odloženo, "dakićevci" čekaju Njemce

Povjerioci Dakića imaju neprijatno iskustvo sa prethodnim interesovanjem arapskog investitora Solidere od kojeg na kraju nije bilo ništa.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2011. 17:34h

Imovina “Radoja Dakića” nije prodata ni na sedmom sudskom ročištu u Osnovnom sudu koje je na zahtjev advokata Veselina Raspopovića odloženo za 2. mart.

To je izazvalo pravi mali revolt 100-tinjak bivših radnika, a povjerilaca Dakića, koji su se oko 10 časova okupili pred sudom.

"Postoji ozbiljno interesovanje inostranog ponuđača čije ime iz opravdanih razloga ne želim da saopštim. To ne znači da već sjutra neko drugi po ponuđenim uslovima ne može kupiti imovinu Dakića", rekao je “Vijestima” advokat Raspopović koji zastupa interese bivših radnika (povjerilaca).

Predsjednik Koordiunacionog odbora povjerilaca Milan Vukčevića bio je nezadovoljan istupom advokata Raspopovića saopštivši da je u dilemi da li on zastupa njih kao povjerioce ili izvršnog dužnika – nepoznatog investitora navodno iz Njemačke koji je tražio odlaganje.

Povjerioci Dakića imaju neprijatno iskustvo sa prethodnim interesovanjem arapskog investitora Solidere od kojeg na kraju nije bilo ništa.

Vukčević je zato tražio da se ročište odloži za kraće vrijeme.

"Sudija nije htio o tome da raspravlja, tako da je ročište odloženo za 2. mart", objasnio je Vukčević okupčjenim radnicima koji su

Profiteri i proleteri

Pred zgradu Osnovnog suda došli sa transparentom na kojem je sa jedne strane pisalo “Razum”, a sa druge “Muzar”, sa aluzijom da bivšim radnicima njima oko 1.700 neko godinama pravi štetu zbog činjenice što im se ne isplaćuju zaostala dugovanja u iznosu od oko 37 miliona eura.

Predstavnici Koordinacionog odbora nakon okupljanja pred zgradom Osnovnog suda otišli su pravo u podgoričku opštinu gdje su tražili prijem kod gradonačelnika Miomira Mugoše koji ih zbog zauzetosti nije mogao primiti.

Radnici Dakića u Opštinu su došli sa transparentima na kojima je pisalo: “Profiteri” i “Proleteri”.

- “Profiteri” su gospoda gradonačelnik Miomir Mugoša i bivši predsjednik borda Dakića Želko Vuković, danas glavni administrator u opštini protiv kojih smo nadležnim organi podnijeli krivične prijave. “Proleteri” su bivši radnici koji su ostali bez posla, bez sredstava za proizvodnju, penzija, mjesta u ovom društvu i koji žive na veresiju jer žive od pozajmica i ne mogu plaćati račune ni za vodu ni za struju – odgovorio je Vukčević zamoljen da objasni transparente koje su ponijeli u Opštinu.

U 10 prijepodne bivši radnici okupiće se na novom protestu pred zgradom Vlade Crne Gore, a u 11 časova su najavili da će ponovo pokušati da razgovaraju sa gradonačelnikom Podgorice.

Predstavnici Koordinacionog odbora povjerilaca nakon okupljanja pred zgradom Osnovnog suda otišli su pravo u podgoričku opštinu gdje su tražili prijem kod gradonačelnika Miomira Mugoše koji ih zbog zauzetosti nije mogao primiti

Bonus video: