Podaci katastra demantuju Prvu banku

“BB Hidro”, prema odluci o koncesiji za malu hidroelektranu “Bistrica” u Kolašinu koji je potpisao tadašnji premijer i Blažov otac Milo Đukanović, treba pred svaku fazu radova da Ministarstvu ekonomije dostavi finansijsku garanciju u određenom precentu vrijednosti radova
7660 pregleda 7 komentar(a)
Đukanovići, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Đukanovići, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Informaciju da je Prva banka, koju kontroliše Aco Đukanović, odobrila kredit u iznosu od 55 hiljada eura firmi “BB Solar” njegovog sinovca Blaža Đukanovića, a da je stvarni korisnik druga Blažova firma “BB Hidro”, “Vijesti” su objavile pozivajući se na podatak koji piše u listu nepokretnosti - LN 4303 KO Podgorica I, nepokretnostima koje su svojina firme “BB Solar”.

To sve piše i u tekstu “Aco kreditira Blaža da gradi elektranu koju je potpisao Milo, pa nije jasno zbog čega reaguje Prva banka i tvrdi da nikada nijesu finansirali “BB Hidro”.

“BB Hidro”, prema odluci o koncesiji za malu hidroelektranu “Bistrica” u Kolašinu koji je potpisao tadašnji premijer i Blažov otac Milo Đukanović, treba pred svaku fazu radova da Ministarstvu ekonomije dostavi finansijsku garanciju u određenom precentu vrijednosti radova.

U katastarskoj evidenicji Uprave za nekretnine u podacima o teretima i ograničenjima na poslovnim prostorima u vanprivredi od 84, 78, 9 i 43 kvadrata u prvoj etaži podruma stambenog objekata 13. februara ove godine upisana je hipoteka u kojoj se navodi: “Zabilježba hipoteke na osnovu založne izjave UZZ BR. 87/2019 od 07.02.2019. god. hipotekarni dužnik ‘BB Solar DOO MB’ u korist hipotekarnog povjerioca Prve banke Crne Gore AD Podgorica. Korisnik kredita ‘BB Hidro DOO Podgorica’ u iznosu od 55.000,00 eura i rokom važenja garancije 05. maj 2020. god. + zabrana otuđenje i opterećenja bez pismene saglasnosti hipotekarnog povjerioca”.

Kako “BB Hidro” u svom vlasništvu nema imovinu osim oko 3,5 hiljada livade i šume u Bistrici kod Kolašina, nedovoljne za zalog, u pomoć je priskočila druga Blažova firma “BB Solar” koja je kod njegovog strica založila svoje nekretnine, što je rađeno već nekoliko puta ranije. “BB Hidro” će imati pravo da 27 godina nakon izgradnje hidrocentrale uzima novac sa računa svih potrošača struje u Crnoj Gori preko posebne stavke.

Bonus video: