"STVARAJU SE PREDUSLOVI ZA IZDAVANJE LICENCI"

Apliciranje za crnogorsko državljanstvo kroz investicije: Potpisani ugovori sa agentima za posredovanje

Na Javni poziv pristigla je 21 blagovremena i jedna neblagovremena prijava
579 pregleda 1 komentar(a)
Potpisivanje ugovora, Foto: Vlada Crne Gore
Potpisivanje ugovora, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore potpisala je danas ugovore sa agentima za posredovanje prilikom apliciranja za sticanje crnogorskog državljanstva kroz investicije.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za razvojne projekte, ugovori sa „Arton group“ GmbH Austrija i „Henley & Partners government servicies“ LTD Jersey potpisani su danas, dok će sa „Apex capital partners“ DOO Podgorica biti potpisan sljedeće sedmice.

Potpisivanjem ugovora, kako se navodi, stvaraju se preduslovi za izdavanje licenci, odnosno izabrani agenti imaju obavezu da uplate u korist budžeta Crne Gore godišnju naknadu u iznosu od 50 hiljada eura, nakon čega im se uručuje licenca, i samo kao licencirani agenti mogu obavljati djelatnost u okviru ovog programa.

Sekretarijat za razvojne projekte objavio je 3. januara ove godine godine Javni poziv za izbor agenata za posredovanje.

Na Javni poziv pristigla je 21 blagovremena i jedna neblagovremena prijava.

Kako se navodi, nakon ocjene ispravnosti prijava, Sekretarijat je 13. marta ove godine donio Odluku da su prijave „Arton group“ GmbH Austrija, „Henley & Partners government servicies“ LTD Jersey i „Apex capital partners“ ocijenjene ispravnim.

“Sekretarijat je pripremio Predloge ugovora o pružanju usluga Agenta za posredovanje u realizaciji posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, koje je Vlada prihvatila i ovlastila Dejana Medojevića, sekretara Sekretarijata za razvojne projekte, da, u ime Vlade, potpiše ugovore”, dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas