Malezijcima crnogorsko državljanstvo za hotel u Kolašinu

Potencijali novi crnogorski državljani su Rowshan Ara Chowdhury, Mohammed Abdul Alim Chowdhury i Salim Chowdhury Nirjhor
6685 pregleda 4 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Luka Zeković
Sa sjednice Vlade, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.06.2019. 18:38h

Vlada je danas dala saglasnost da vlasnici firme "Kolašin Resort & Spa" koji se kriju iza of-šor firme iz Malezije, koja treba da gradi kondo hotel u Kolašinu, mogu dobiti državljanstvo Crne Gore na osnovu te investicije.

U predlogu Vlade, kojom se ovaj kondo hotel uvrštava u "listu razvojnih projekata u oblasti turizmu", što je osnov za dobijanje "crnogorskog državljanstva prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes".

U samoj odluci Vlade nijesu navedena imena novih crnogorskih državljana iz ove firme, već će oni biti utvrđeni u nastavku postupka pred agentom Vlade za poslove ekonomskog državljanstva. Prema podacima iz centralnog registra osnivač ove kompanije je of-šor firma "Oriental Management INC" iz Malezije. Predstavni vlasnika u bordu direktora i potencijalni novi crnogorski državljani su Rowshan Ara Chowdhury, Mohammed Abdul Alim Chowdhury i Salim Chowdhury Nirjhor.

U obrazloženju Vladine odluke je navedeno da je planirana investicija u izgradnju hotelskog kompleksa sa 4 zvjezdice u Kolašinu, predračunske vrijednosti investicije od 11.360.959 eura, da je namjera investitora da u okviru condo hotela otvori novih 66 radnih mjesta i da je planirano da hotelski kompleks sadrži 93 smještajne jedinice ukupnog kapaciteta od 380 ležaja.

Povezani članci

20. Jun 2019.

Kolašin dobija hotel sa četiri zvjezdice

Bonus video: