ODLUKA UPRAVE JAVNIH RADOVA

Vlada pozdravila raskid ugovora sa Tehnoputom

Ugovori sa podgoričkom kompanijom raskinuti zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza
7013 pregleda 5 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević

Crnogorska Vlada pozdravila je odluku Uprave javnih radova da raskine tri ugovora sa podgoričkom kompanijom Tehnoput MNE, zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza.

"Vlada Crne Gore neće dozvoliti da neodgovorni izvođači ugrožavaju razvojne planove i usporavaju izgradnju i razvoj zemlje. Državni novac se mora odgovorno trošiti", piše na Twiter nalogu Vlade.

Raskinuti su ugovori od 10. jula i 19. septembra prošle i 15. aprila ove godine, kojima su bili predviđeni modernizacija lokalnih puteva i rekonstrukcija gradske saobraćajnice na području Opštine Kolašin.

Iz Uprave je saopšteno da je izvođač svojom krivicom doveo u pitanje rok i završetak radova, jer nije blagovremeno dostavio bankarsku garanciju za dobro izvršenje ugovora, niti je započeo sa ugovorenim radovima.

“Imajući u vidu da, uprkos upozorenjima i pozivima Uprave javnih radova, nepravilnosti nijesu otklonjene, Uprava je odlučila da jednostrano raskine ugovor sa ovim izvođačem, u skladu sa zakonskom regulativom i odredbama ugovora”, dodaje se u saopštenju.