Joksimović: Kako je Fond PIO prodavao imovinu?

Iz kabineta direktora Fonda PIO „Vijesti“ nijesu mogli dobiti odgovor na pitanja predsjednika ove partije. Joksimović je pitao i ko su bili predstavnici u bordovima direktora tih firmi i koliko su dobili za te nadoknade
911 pregleda 1 komentar(a)
Kome je i kako prodata imovina: Joksimović, Foto: Igor Šljivančanin
Kome je i kako prodata imovina: Joksimović, Foto: Igor Šljivančanin
Ažurirano: 25.06.2019. 10:00h

Predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije (PIR) Momo Joksimović zatražio je od direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Duška Perovića informacije o sudbini vrijedne imovine tog državnog fonda.

“Molimo Vas da nam dostavite informacije u kojim sve firmama i institucijama je Fond PIO imao svoje akcije i u kolikom iznosu, kao i kako i na koji način je ta imovina prodata drugim vlasnicima i za koji iznos”, naveo je Joksimović.

Iz kabineta direktora Fonda PIO „Vijesti“ nijesu mogli dobiti odgovor na pitanja predsjednika ove partije. Joksimović je pitao i ko su bili predstavnici u bordovima direktora tih firmi i koliko su dobili za te nadoknade.

“Koji organ Fonda PIO i na koji način je donosio odluke o prodaji dijela akcija u firmama u kojima je Fond PIO imao vlasništvo. Penzioneri znaju da su imali akcije u Lovćen osiguranju, Pomorskom saobraćaju, Rudniku uglja Pljevlja, Plantažama, Željeznici, “Montenegro erlajnsu”, Solani “Bajo Sekulić”, Institutu “Dr Simo Milošević”, Ribnici, Primorci, hotelsko-turističkim organizacijama i mnogim drugim”, dodao je Joksimović.

Bonus video: