Njemci rade projekat ekološke rekonstrukcije I bloka TE Pljevlja

Steag Energy Services GmbH je kompanija sa sjedištem u Esenu i u vlasništvu je STEAG GmbH, industrijske grupacije iz navedenog grada, specijalizovane iz oblasti energije, kako konvencionalnih i nuklearnih izvora, tako i obnovljivih izvora
87 pregleda 0 komentar(a)
Termoelektrana Pljevlja,  deponija Maljevac, Foto: Goran Malidžan
Termoelektrana Pljevlja, deponija Maljevac, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.03.2018. 11:35h

Poslije sprovedenog postupka javnih nabavki, realizacija Idejnog projekta ekološke rekonstrukcije Termoelektrane „Pljevlja“ povjerena je njemačkoj kompaniji Steag Energy Services GmbH, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Steag Energy Services GmbH je kompanija sa sjedištem u Esenu i u vlasništvu je STEAG GmbH, industrijske grupacije iz navedenog grada, specijalizovane iz oblasti energije, kako konvencionalnih i nuklearnih izvora, tako i obnovljivih izvora.

"U posljednjih nekoliko decenija realizovala je veliki broj projekata u Evropi, Africi, Aziji i Južnoj Americi i prisutna je u više od 80 zemalja širom svijeta. Jedan je od najvećih proizvođača električne energije u Njemačkoj, sa elektranama ukupne instalisane snage preko 7.000 MW. Potpisivanje ugovora sa njemačkom kompanijom očekujemo u narednih nekoliko dana a dolazak ovakve, renomirane kompanije u Crnu Goru predstavlja ozbiljan garant da će se planirana rekonstrukcija Bloka I izvršiti u skladu sa najnovijim standardima i tehnologijama, čime će se obezbijediti stabilan i siguran rad termoelektrane u narednih nekoliko decenija“, naveli su iz EPCG.

Bonus video: