Mijenjaju direktore glavnih cjelina u CGES-u

“Vijesti” nezvanično saznaju da dugogodišnji direktor Nacionalnog dispečerskog centra Branko Stojković više nije na toj funkciji i na njegovo mjesto postavljena je Milica Deretić
823 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Kujović, Foto: Savo Prelević
Dragan Kujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.07.2018. 18:02h

U Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES) prethodnih nekoliko sedmica promijenjeno je više dugogodišnjih direktora glavnih cjelina. “Vijesti” nezvanično saznaju da dugogodišnji direktor Nacionalnog dispečerskog centra Branko Stojković više nije na toj funkciji i na njegovo mjesto postavljena je Milica Deretić.

Razriješen je dužnosti i dugogodišnji direktor Elektroprenosa Branko Knežević, kao i njegov prvi pomoćnik Bogdan Minić. Minić će iz upravne zgrade CGES-a biti premješten za šefa Službe održavanja u Zagoriču. Njega će na toj funkciji zamijeniti Jagoš Pupović koji je do sada bio menadžer u CEDIS-u. Promijenjen je i glavni šef za telekomunikacije CGES-a Predrag Murišić, a njega je zamijenila glavna inženjerka iz tog sektora Slavka Marković. Izvor “Vijesti” navodi da se radi o kadru bivšeg menadžmenta na čelu sa bivšim predsjednikom borda Draganom Laketićem i nekadašnjim izvršnim direktorom Ivanom Bulatovićem.

Iz kompanije u većinskom vlasništvu države kažu da se ne radi o smjenama već o “izboru novog menadžmenta kompanije”.

“U CGES-u u prethodnom periodu nije bilo smjena pomoćnika izvršnog direktora ni direktora sektora. Ono što je trenutno aktuelno je izbor novog menadžmenta koji se sprovodi u skladu sa zakonom i internim aktima i uz saradnju svih koji su dio tog procesa”, odgovorili su “Vijestima” iz Kabineta novog izvršnog direktora Dragana Kujovića.

“Vijesti” su pitale da li su smijenjeni svi pomoćnici direktora CGES-a, zašto i ko je sada zmijenio njih, koji direktori sektora su smijenjeni u prethodnih mjesec dana i da li je bilo propusta u radu smijenjenih rukovodilaca.

“Ne govorimo o bilo kakvim smjenama niti propustima u radu pojedinaca, već o izboru novog menadžementa kompanije, što je uobičajen proces u svim kompanijama”, rekli su iz kompanije. CGES se, kako dodaju, ubrzano razvija i realizuje značajne investicije, čime doprinosi opštim ciljevima razvoja crnogorskog elektroenergetskog sektora.

Kujović je za izvršnog direktora CGES-a izabran krajem 2017. On je na toj poziciji zamijenio Bulatovića, kome je istekao mandat.

Bonus video: