Vlada ulaže 580.000 eura u vodosnabdijevanje skijališta na Cmiljači

"Realizacija investicije na Cmiljači omogućiće valorizaciju turističkih potencijala ovog planinskog područja, u koju će Vlada u naredne tri godine uložiti oko 23 miliona eura", saopšteno je iz Vlade
2617 pregleda 0 komentar(a)
Vlada ulaže oko 580 hiljada eura, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada ulaže oko 580 hiljada eura, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore uložiće oko 580 hiljada eura u izgradnju sistema vodosnabdijevanja usložno-servisnih objekata na lokaciji budućeg skijališta Cmiljača u Bijelom Polju, precizirano je ugovorom koji su danas potpisali Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, podgoričko preduzeće “Vukotić Trejd”.

Kako je saopšteno iz Vlade, riječ je o jednom od segmenata u cilju stavljanja u funkciju novog ski centra, a rok završetka radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Uprava javnih radova je, dodaje se, za ovu lokaciju već ranije ugovorila izgradnju šestosjedne isklopive žičare kapaciteta 2.600 skijaša na sat i tri kilometra ski staza, u ukupnoj vrijednosti od osam miliona eura.

"Izgradnja elektronergetske infrastrukture počela je nedavno građevinskim radovima, u cilju pripreme za montažu trafostanice 35/10 kV, koja će napajati ski centre Cmiljaču i Žarski, a u toku je i probijanje pristupnih saobraćajnica u dužini od oko 16 kilometara", navode iz Vlade.

Realizacija investicije na Cmiljači, kako su kazali, omogućiće valorizaciju turističkih potencijala ovog planinskog područja, u koju će Vlada u naredne tri godine uložiti oko 23 miliona eura.

Bonus video: