Izabrane firme koje će graditi energetske objekte duž prve dionice auto-puta

Radovi se izvode po sistemu "ključ u ruke", što znači da se izvođač samostalno obavezuje da obavi sve radove potrebne za izgradnju i upotrebu objekata u njihovoj funkcionalnoj cjelovitosti
7035 pregleda 4 komentar(a)
Autoput: Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Autoput: Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.09.2019. 16:54h

Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda Monteputa, nakon ponovljenog tendera, prihvatila je ponude domaćih firmi Novi Volvox iz Podgorice i Electro team iz Budve, koje su se prijavile za izgradnju elektro-mreže za dionicu auto-puta od Smokovca do Mateševa, procijenjene vrijednosti 38,23 miliona eura.

Za prvu partiju tendera, prema pouzdanim informacijama “Vijesti", Novi Volvox je ponudio 9.858.111 eura, za drugu partiju Electro team 8.707.925,57 eura, a za treću (najzahtjevniju) partiju Novi Volvox 19.645.555,26 eura. U sve tri ponuđene cijene uračunat je PDV.

Direktor Monteputa Jonuz Mujević izjavio je medijima da je odluka veoma značajna, jer se “očekuje da će naredne sedmice Monteput potpisati ugovore sa ponuđačima”.

"Neophodno je da se upodobi dokumentacija, iako smo izabrali izvođača. Slijedi potpisivanje ugovora i prinošenje određenih bankarskih garancija koje su ponuđači dužni da obezbijede. Dakle, ovo je za nas zaista poseban dan, izabrali smo izvođača i nadamo se da ćemo ove radove završiti u roku, kako smo i planirali, do kraja septembra iduće godine", zaključio je Mujević.

Direktor Monteputa medijima nije poslao prave cijene (sa uračunatim PDV-om) koje su ponudili Novi Volvox i Electro Team-a, već je, vjerovatno, greškom naveo vrijednost ponuda prema procijenjenim vrijednostima za sve tri partije.

Partijom I, procijenjene vrijednosti 9.866.440 eura traži se izgradnja trafostanice- TS 110/20kV „Autoput 1“ sa priključnim dalekovodima i opremanje DV polja 110kV u TS220/110/35kV „Podgorica 1“.

Partijom II, procijenjene vrijednosti 8.714.511 eura traži se izgradnja TS 110/20kV „Autoput 2“ sa priključnim dalekovodima.

Partijom III, procijenjene vrijednosti 19.651.503 eura traži se izgradnja TS 20/0,4kV sa kablovskim razvodom 20kV i sistemom daljinskog upravljanja za napajanje objekata duž trase autoputa Bar-Boljare, dionica Smokovac-Mateševo.

Radovi se izvode po sistemu "ključ u ruke", što znači da se izvođač samostalno obavezuje da obavi sve radove potrebne za izgradnju i upotrebu objekata u njihovoj funkcionalnoj cjelovitosti, odnosno da ugovorena cijena obuhvata vrijednost svih nepredviđenih radova, a isključuje uticaj manjkova radova na ugovorenu cijenu.

Bonus video: