Đukanović: Podudarnost prioriteta Svjetske banke sa prioritetima crnogorske ekonomske politike

Đukanović je istakao značaj ukupne saradnje sa SB, uključujući kreditne podrške Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD), kao dijela Svjetske banke
912 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Integracija regiona najbolji je okvir za njegov razvoj, posebno u kontekstu potrebe usvajanja novih znanja i evropskih standarda u savladavanju trgovinskih prepreka, ocijenjeno je u razgovoru crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića sa izvršnim direktorom holandske konstituence u Svjetskoj banci (SB), Kunom Davidseom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović se sa Davidseom sastao u Njujorku, nakon prisustva zvaničnom otvaranju generalne debate 74. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Đukanović je istakao značaj ukupne saradnje sa SB, uključujući kreditne podrške Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD), kao dijela Svjetske banke.

"On je ukazao na podudarnost prioriteta SB sa prioritetima crnogorske ekonomske politike, učvršćivanje fiskalne stabilnosti i podizanje nivoa konkurentnosti i otvaranje noviih radnih mjesta", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Davidse iskazao zadovoljstvo prilikom da se sretne sa Đukanovićem i detaljnije se upozna sa vizijom razvoja u Crnoj Gori.

On je pozitivnim ocijenio procese u Crnoj Gori u pogledu rasta i fiskalne stabilizacije, iskazao interesovanje za saradnju u projektima zapošljavanja mladih, privatnog sektora i održivosti i pohvalio balans koji Crna Gora uspijeva da ostvari između napretka i održivosti ekonomije.

"Sagovornici su se saglasili da je integracija regiona, najbolji okvir za njegov razvoj, posebno u kontekstu potrebe usvajanja novih znanja i evropskih standarda u savladavanju trgovinskih prepreka u regionu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: