Sajamske manifestacije u Budvi otvorene na oduzetoj imovini

Kompanija koju kontroliše biznismen sa potjernice, u halama u Budvi organizuje velike sajamske manifestacije
4652 pregleda 1 komentar(a)
Jadranski sajam (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Jadranski sajam (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Kompanija Jadranski sajam, koju kontroliše Duško Knežević, u halama u Budvi organizuje tri velike sajamske manifestacije, iako je podgorički Viši sud blokirao kompletnu imovinu biznismena sa potjernice i zabranio mu raspolaganje i korišćenje nepokretnosti.

Sudija za istragu Višeg suda Miroslav Bašović, nedavno je prihvatio predlog Specijalnog tužilaštva za određivanje privremene mjere zabrane upravljanja imovinom kompanija, čiji je Knežević stvarni ili skriveni vlasnik.

Na spisku kompanija su i Kneževićev Jadranski sajam, Expo invest i Expo Budva, na koje je uknjižen veliki sajamski kompleks sa halama, gdje se do nedjelje održavaju manifestacije.

Privremena sudska mjera zabrane raspolaganja imovinom, 12. septembra upisana je u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

“Privremene mjera obezbjeđenja zabrane raspolaganja i korišćenja nepokretnosti određena rješenjem Višeg suda iz podgorice 9. septembra 2019. godine, po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, susvojina DP ‘Jadranski sajam’ i ‘Expo invest’”, piše u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti” imale uvid.

Uprkos tome, Kneževićevoj kompaniji nije smetalo da u srijedu svečano otvori tri međunarodne izložbe na Jadranskom sajmu - 41. Sajam građevinarstva, 14. Sajam vode i sanitarne tehnologije i 7. Sajam energetike.

Tokom četiri dana u Budvi će se predstaviti 62 izlagača iz 10 zemalja: Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Republike Češke, Rusije, Ukrajine i Albanije...

Specijalno tužilaštvo otvorilo je više istraga i podiglo optužnicu protiv Duška Kneževića, zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju izvršenog putem podstrekavanja.

Biznismen ima državljanstvo Velike Britanije i mjesecima je u Londonu, odakle optužuje aktuleni politički vrh Crne Gore na čelu sa Milom Đukanovićem, za pokušaj otimanja njegove imovine. Krivične postupke protiv njega karakteriše kao osvetu Prve familije jer javnosti predočava njihove krađe i druga nepočinstva...

Specijalno tužilaštvo, na čelu sa Milivojem Katnićem, međutim, Kneževića označava kao organizatora kriminalne grupe, koja je nanijela višemilionsku štetu državnom budžetu.

Osim imovinom na Jadranskom sajmu, Kneževiću je zabranjeno upravljanje imanjima u Zeti (Mojanovići i Mahala), koja su upisana na njegovo ime, kao i stanovima na Svetom Stefanu i u Podgorici.

Privremeno su blokirane i nepokretnosti budvanske kompanije Mogren Hill - dvije zgrade u Budvi, kao i imovina kompanije Atlas Hotels Group, koja posjeduje hotel, parcele i poslovne prostore u Baru.

Takođe, blokirani su hotel, restoran, zgrade i parcele te kompanije u Baru, između ostalog i dio imovine hotela Princes.

Sud je zabranio i upravljanje imovinom podgoričke kompanije Montenegroberza, koja posjeduje dva poslovna prostora u Podgorici, kao i upravljanje sa dva poslovna prostora kompanije CG Broker – Diler.

Takođe je blokirano upravljanje poslovnim prostorom u Podgorici, koji je vlasništvo kompanije Montenegro Holding investment.

Blokirana je i sva imovina kompanije Atlas invest, koja posjeduje brojne stanove, poslovne prostore, zgrade i parcele na Svetom Stefanu, u Budvi, Bečićima, Baru, Podgorici i Kolašinu.

IZ SDT-a su predlogom tražili da se zabrani i upravljanje imovinom Opšte bolnice Meljine u Herceg Novom, ali i kompanije Montenegro-Express Group koja upravlja tom ustanovom.

Ta firma neće moći upravljati poslovnim prostorom u Podgorici, kao i stanovima, poslovnim prostorima, zgradama i parcelama u Budvi...

Kneževiću je privremeno zabranjeno upravljanje akcijama ili udjelom (“otuđenje ili opterećenje”), koji su upisani na crnogorske i of šor kompanije, u kojima je stvarni ili skriveni vlasnik.

Bonus video: