MEĐUNARODNA KONFERENCIJA U MARAKEŠU

Pažin: Jačanje pravnog sistema je put ka snažnijoj ekonomiji

Pažin je ukazao da su savremena društva suočena sa brojnim izazovima u uspostavljanju ravnoteže između modernih sistema tržišne ekonomije, sa jedne strane, i zaštite temeljnih principa pravde i ljudskih prava, sa druge
369 pregleda 1 komentar(a)
Pažin na konferenciji, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade
Pažin na konferenciji, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

Jedino kreiranjem sigurnog okruženja, zaštićenog dobrim pravnim okvirom, možemo ostvariti produktivan i dinamičan ekonomski razvoj, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na međunarodnoj konferenciji “Pravda i investicije: izazovi i ulozi”, koja se u Marakešu organizuje pod pokroviteljstvom Kralja Maroka Muhameda VI.

"Događaj, koji je okupio preko 900 zvaničnika i pravnih eksperata iz više od 80 zemlja, bio je prilika za razmjenu iskustava i diskusiju o aktuelnim izazovima u oblasti reforme pravosuđa, u skladu sa potrebama ekonomskog razvoja baziranog na investicijama", saopšteno je iz Pažinovog kabineta.

Dodaju da je u obraćanju učesnicima konferencije, Pažin ukazao na značaj koji strane investicije imaju za Crnu Goru, u cilju otvaranja novih radnih mjesta i snaženja domaće privrede. 

Konferencija, Marakeš
Sa konferencije u Marakešu(Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade)

“Naš prioritet jeste i mora biti da dalje razvijamo otvorenu ekonomiju i povoljno poslovno okruženje. Zbog toga Vlada Crne Gore aktivno radi na uklanjanju prepreka daljem ekonomskom razvoju,” rekao je Pažin.

Pažin je ukazao da su savremena društva suočena sa brojnim izazovima u uspostavljanju ravnoteže između modernih sistema tržišne ekonomije, sa jedne strane, i zaštite temeljnih principa pravde i ljudskih prava, sa druge. 

“Ovi izazovi zahtijevaju usaglašen i koordiniran odgovor svih društvenih aktera u pravcu jačanja pravnog okvira i ukidanja biznis barijera”, zaključio je potpredsjednik.