URA: Hotelska grupa Budvanska rivijera prepuštena neodgovornom, i kriminalnom procesu prodaje

Predsjednica budvanskog odbora URA Božena Jelušić je poručila da su se stekli uslovi za urgentno djelovanje Specijalnog državnog tužilaštva zbog ekonomske diverzije protiv interesa države Crne Gore i njenih građana
86 pregleda 10 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA
Ažurirano: 06.03.2018. 18:24h

Vlada Crne Gore i Savjet za privatizaciju nastavili su sa čerečenjem državnog blaga i to odlukom da segmentacijom prodaju hotele Sveti Stefan i Miločer, poručili su danas sa pres konferencije u Građanskom pokretu URA.

„Nijesmo za prodaju paketa akcija ovih turističkih bisera biznismenima Miodragu Kostiću i Nilu Emilfarbu. Na ovaj način država neće prihodovati ništa i svaka priča da će na ovaj način država puniti budžet će ostati mrtvo slovo na papiru“, istakao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

On je kazao da je Vlada imala tri bolje opcije za punjenje budžeta i za povećanje prihoda ovog turističkog bisera Crne Gore, a izabrali su najgori.

„Ako su željeli živ novac za budžet mogli su da uđu u proces dokapitalizacije, zatim u proces prodaje akcija ovog hotelsko-turističkog preduzeća s kojim upravlja država ili parcijalnu prodaju koja bi podrazumijevala prodaju jednog od sedam hotela sa kojim raspolaže država. Razumijem logiku gospode Emilfarba i Kostića, protiv kojih ne možete imati ništa loše, jer svoj kapital ovim putem stiču na legalan način uz pomoć Vlade Crne Gore ali je neshvatljivo da Vlada Crne Gore radi protiv svojih građana a u korist privatnih interesa“, naglasio je Abazović.

Dodaje da argumentacija Vlade da hoteli Sveti Stefan i Miločer ostaju u državnom vlasništvu ne piju vodu jer su oba hotela izdata na 42 godine, a u Miločerskom parku je dozvoljeno da se grade apartmani za prodaju a građani Crne Gore nemaju pristup ni Miločeru ni Svetom Stefanu.

Predsjednica budvanskog odbora URA Božena Jelušić je poručila da su se stekli uslovi za urgentno djelovanje Specijalnog državnog tužilaštva zbog ekonomske diverzije protiv interesa države Crne Gore i njenih građana.

„Strategijski je osmišljeno i novim zakonskim mjerama potvrđeno da Crna Gora ostane bez svojih najvrijednijih turističkih resursa i iste pretvori u tržište nekretnina. Hotelska grupa koja je bila zamajac turističke i sveukupne privrede naše zemlje odlukama Savjeta za privatizaciju prepuštena je nedalekovidom, krajnje neodgovornom i po mom sudu kriminalnom procesu prodaje“, zaključila je Jelušić.

Bonus video: