Održavanje u gubitku

Podaci iz devetomjesečnog izvještaja o poslovanju pokazuju da su poslovni prihodi smanjeni sa 1,15 miliona na oko 1,13 miliona za tri kvartala ove u odnosu na isti period prošle godine. Rashodi su povećani sa 1,68 miliona na 1,79 miliona
959 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državna firma Održavanje željezničkih voznih sredstava od januara do kraja septembra ove godine izgubila je 642.927 eura, što je za oko 24 odsto veći minus u odnosu na uporedni period lani.

Podaci iz devetomjesečnog izvještaja o poslovanju pokazuju da su poslovni prihodi smanjeni sa 1,15 miliona na oko 1,13 miliona za tri kvartala ove u odnosu na isti period prošle godine. Rashodi su povećani sa 1,68 miliona na 1,79 miliona.

Koeficijent tekuće likvidnosti kompanije predstavlja odnos angažovanih obrtnih sedstava i tekućih obaveza Održavanja i on u prosjeku iznosi 0,77 za devet mjeseci.

„Koeficijent tekuće likvidnosti manji od jedan ukazuje da je likvidnost preduzeća na graničnom nivou, odnosno da je euro obaveza pokriven u prosjeku sa 0,77 eura obrtnih sredstava, pa preduzeće lako može ostati bez sredstava za podmirenje kratkoročnih obaveza“, navodi se u izvještaju.

Bonus video: