Tužilaštvo nije zatvorilo istragu zbog depozita u Atlas banci

Predmet u fazi izviđaja, angažovali vještaka ekonomsko-finansijske struke
2859 pregleda 3 komentar(a)
Atlas banka, Foto: Savo Prelević
Atlas banka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2019. 16:44h

Specijalno državno tužilaštvo je u predmetu KTRS 112/19 angažovalo vještaka ekonomsko finansijske struke sa zadatkom da se, sa stanovišta propisa iz oblasti ekonomsko-finansijskog poslovanja, izjasni na okolnosti odobrenja i zatvaranja kredita – korisnika Atlas banke depozitima drugih fizičkih i pravnih lica u ovoj banci za vrijeme trajanja privremene uprave u Atlas banci.

To je saopšteno danas iz Specijalnog državnog tužilaštva, nakon što su "Vijesti" objavile informaciju da povodom zatvaranja kredit jednih klijenata depozitima drugih u Atlas banci postoje dva predmeta. Jedan od tih predmeta (koji nosi oznaku KT-c.BR 32/19) kako je v.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković informisao nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića je zatvoren, odnosno odbačena je krivična prijava.

"Predmet koji je SDT formirao povodom navoda iznijetih u emisiji Argumenti na RTCG nalazi se u fazi izviđaja" kazali su iz tužilaštva.

U emisiji "Argumenti" na RTCG koja je emitovana 15. aprila, u odgovoru na pitanje Damjanovića, privremena upravnica Atlas banke Vesna Terić i direktor Sektora za kontrolu banaka u CBCG-u Dejan Vujačić su kazali da su depozitima jednih klijenata zatvarani krediti drugih klijenata Atlas banke.

Bonus video: