NURKOVIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM MAROKA

Belhaj: Crna Gora je kapija Balkana, a Maroko kapija Afrike

Nurković je istakao da treba raditi na daljem usaglašavanju tekstova sporazuma o saradnji u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaju, kako bi bili spremni za potpisivanje u prvom kvartalu naredne godine
550 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Potpisivanje sporazuma o saradnji Crne Gore i Maroka u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaju biće podsticaj za unapređenje saradnje i u drugim oblastima, posebno u turizmu i trgovini, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

On se, kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, sastao sa ambasadorom Maroka u Crnoj Gori Mohamedom Amine Belhajem, sa kojim je razmatrao mogućnost unapređenja saradnje u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaja, kao i u drugim oblastima.

Na sastanku je razmatrana saradnja u oblasti pomorskog saobraćaja i upravljanja lukama, jer je, kako je kazao Belhaj, Crna Gora kapija Balkana, a Maroko kapija Afrike.

Nurković je istakao da treba raditi na daljem usaglašavanju tekstova sporazuma o saradnji u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaju, kako bi bili spremni za potpisivanje u prvom kvartalu naredne godine.

“Potpisivanje tih sporazuma biće podsticaj za unapređenje saradnje i u drugim oblastima, posebno u turizmu i trgovini”, kazao je Nurković.

Belhaj je naveo da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i dodao da se raduje skorom potpisivanju pomenutih sporazuma i unapređenju saradnje i u drugim oblastima.