održao sastanak sa predstavnicima WTE

Carević podnosi tužbe i krivične prijave ako Njemci napuste kolektor prije aprila

Prvi čovjek Budve za sjutra zakazao koalicioni sastanak, čija tema će biti alarmantna situacija oko WTE, najava napuštanja postrojenja i aktiviranja državnih i opštinskih garancija
10774 pregleda 10 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević, zaprijetio je krivičnim prijavama i tužbama ako njemačko-austrijski WTE/EVN napusti postrojenje za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice. To je prvi čovjek Budve predočio na upravo završenom sastanku sa predstavnica WTE koji je održan u njegovom kabinetu.

On je, kako je Vijestima rečeno, zakazao koalicioni sastanak sjutra u 11 časova

Tema koalicionog sastanka biće alarmantna situacija oko WTE, najava napuštanja postrojenja i aktiviranja državnih i opštinskih garancija.

“Danas je održao sastanak sa predstavnicima WTE na kojem je iznio jasan stav da je stav opštine da rad Komisije nije završen i da je WTE u obavezi da upravlja postrojenjem kako je to definisano Protokolom do 31. marta 2020. godine. Upozorio je da jednostrano prekidanje rada komisije i napuštanje postrojenja ima svoje posljedice i da će preduzeti sve pravne mehanizme da se zaštiti interes Opštine Budva. Ovo će biti teme koalicionog sastanka. Kao i aktiviranje državnih garancija u iznosu od 29 miliona koje su naplative na prvi poziv”, rečeno je nezvanično Vijestima.

Povezani članci

16. Decembar 2019.

EVN aktivira garancije od 60 miliona eura?

Ukoliko njemačko-austrijski koncern bude napustio postrojenje prije dogovora, Carević je kazao na sastanku da će podnijeti krivične prijave zbog napustanja i potencijalno izazivanje ekološke katastrofe, ugožavanje zdravlja i života ljudi.

“Tužbe pred domaćim i njihovim sudovima, kao i obavještavanje ambasada Njemačke i Austrije o svemu ovome”, rečeno je Vijestima.