POTPISAN UGOVOR O PRODAJI OPŠTINSKOG ZEMLJIŠTA U ULCINJU

Nrekić: Očekujem brzo uplatu, radnici će primiti lične dohotke do kraja godine

Nrekić je kazao da je potpisivanje ugovora izuzetno značajan potez za Opštinu, prenosi Info biro
1419 pregleda 2 komentar(a)
Nrekić, Foto: Samir Adrović
Nrekić, Foto: Samir Adrović

Potpisivanjem ugovora o prodaji opštinskog zemljišta u Ulcinju, vrijednog 3,55 miliona eura, ta Opština će izaći iz blokade, saopštio je njen predsjednik Ljoro Nrekić.

On i direktor Uprave za imovinu, Blažo Šaranović, potpisali su danas ugovor koji Opštini Ulcinj omogućava prodaju parcele u Borovoj šumi.

Nrekić je kazao da je potpisivanje ugovora izuzetno značajan potez za Opštinu, prenosi Info biro.

"Ovo je veliki dan za Opštinu Ulcinj, znajući da smo preko pola godine bili u blokadi. Međutim, danas smo potpisali ugovor i očekujem da će brzo biti uplata, čime će naši radnici primiti lične dohotke do kraja godine", rekao je Nrekić.

On je podsjetio da je Opština bila u blokadi zbog iznosa od 6,4 miliona eura, što je iznos gotovo cijelog opštinskog budžeta.

"Prošle godine smo imali rebalans budžeta od oko sedam miliona eura. Ovime smo bez kredita izašli iz blokade. Zemlja koju smo prodali je šuma treće kategorije. Zahvaljujem se Vladi i Direkciji za imovinu, jer smo brzo reagovali da bi Opština izašla iz blokade", naveo je Nrekić.

Kompanija Rekreaturs iz Budve, članica Atlas grupe, je u maju zvanično blokirala žiro-račun Opštine Ulcinj, kada je i počelo prinudno izvršenje naplate potraživanja tužioca u iznosu većem od šest miliona eura. Radi se o slučaju iz 1983. godine, kada je na osnovu rješenja republičkog komiteta za urbanizam Crne Gore, uklonjeno turističko naselje K1 na Velikoj plaži.