Dodijeljene nagrade "NAJ menadžerke u Crnoj Gori", priznanje i za Perović Korać

Asocijaciji poslovnih žena uručena je plaketa Unije poslodavaca za 10 godina uspješnog rada i doprinosa procesima ekonomskog osnaživanja žena u Crnoj Gori
3259 pregleda 0 komentar(a)
Milena Perović Korać, izvršna direktorica Monitora, Foto: Savo Perović, Savo Perović
Milena Perović Korać, izvršna direktorica Monitora, Foto: Savo Perović, Savo Perović
Ažurirano: 20.12.2019. 19:56h

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) dodijelila je godišnje nagrade za "NAJ menadžerke u Crnoj Gori".

U kategoriji privreda, ravnopravne dobitnice nagrada "NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori" su direktorica sektora finansija u Crnogorskom Telekomu Gordana Blagojević, direktorica Službe komunikacija Erste Bank Dragana Crvenica i HR menadžer hotela CentreVille u Podgorici Slavica Stojković.

U kategoriji javni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada "NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori" su generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ivana Vojinović, direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković i direktorica JU Osnovna škola "Oktoih" iz Podgorice Mirjana Radulović.

U kategoriji civilni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada "NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori" su predsjednica NVO “Sigurna ženska kuća” Ljiljana Raičević, izvršna direktorica Regionalne razvojne agencije Bjelasica, Komovi i Prokletije Jelena Krivčević i NVU “Zinak” Nikoleta Strugar Bošković.

U kategoriji mediji, ravnopravne dobitnice nagrada „NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori“ su izvršna direktorica nedjeljnika Monitor Milena Perović Korać, urednica informativne emisije "Žurnal" na TV Prva Gordana Đuračić i odgovorna urednica Biznis sevisa u informativnoj agenciji Mina Nataša Radanović.

Obilježeno je i 10 godina od osnivanja Asocijacije poslovnih žena (APŽ).

Događaj održan pod nazivom "Druženje s najboljima” otvorili su predsjednik UPCG Predrag Mitrović i predsjednica APŽ Ljubica Kostić Bukarica.

Oni su istakli da dodjela nagrada UPCG uspješnim poslovnim ženama ima za cilj da dodatno podsjeti na snagu ženskog liderstva i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja.

Takođe, obilježavanje 10 godina uspješnog rada i ostvarenih rezultata APŽ daje priliku da se ukaže na pozitivne promjene po pitanju razvoja ženskog preduzetništva, ali i na ulogu i doprinos APŽ u tim procesima.

Asocijaciji poslovnih žena uručena je plaketa UPCG za 10 godina uspješnog rada i doprinosa procesima ekonomskog osnaživanja žena u Crnoj Gori.

Nakon dodjele nagrada UPCG za “NAJ menadžerke u Crnoj Gori” uslijedilo je uručivanje priznanja i zahvalnica Asocijacije poslovnih žena.

Priznanja za desetogodišnjicu uspješnog rada dobili su osnivači i osnivačice APŽ Unija poslodavaca, Milosava-Mila Žugić, Mirjana Paunović, Milica Vuksanović, Željka Karanikić, Tatjana Mitrović, Ratka Mandić, Zvezdana Oluić, Danijela Laketić, Milena Raičković, Snežana Šćepanović i Ljubica Kostić-Bukarica.

Za poseban doprinos radu APŽ, priznanja su uručena članicama Branki Vuksanović i Mirjani Babić. Priznanja za regionalnu saradnju dodjeljena su Aidi Zubčević, predsjednici Udruženja poslovnih žena u Bosni i Hercegovini i Valentiti Disoskoj, predsjednici Udruženja poslovnih žena Sjeverne Makedonije.

Zahvalnice za podršku Asocijaciji poslovnih žene u oblasti razvoja ženskog preduzetništva u Crnoj Gori dodjeljene su Nadi Drobnjak (Skupština Crne Gore), Ani Šebek (Ministarstvo ekonomije), Biljani Pejović (Ministarstvo za ljudska i manjinska prava), Kaći Đuričković (UNDP u Crnoj Gori), Vladimiru Rajčiću (Glavni grad Podgorica), Ameli Kalender (Opština Rožaje) i Almasi Rizvanović (Opština Bijelo Polje).

Bonus video: