Na električna vozila CEDIS daje 100.000 eura

Sami automobili ne mogu biti stariji od 12 mjeseci, navodi se u tenderskoj dokumentaciji
7498 pregleda 5 komentar(a)
Traže se vozila bijele boje, Foto: Shutterstock
Traže se vozila bijele boje, Foto: Shutterstock

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) namjerava da potroši do 100.000 eura na nabavku tri električna automobila.

Tenderskom dokumentacijom traži se, između ostalog, vozilo sa litijum jonskom baterijom kapaciteta najmanje 35 kilovat-sati, potrošnje do 18 kilovat-sati na 100 kilometara i najmanjim dometom od 200 kilometara...

U uslovima se navodi i da samo vozilo ne može biti starije od 12 mjeseci.

Garancija na vozilo je najmanje pet godina i 140.000 kilometara, a na bateriju i na kapacitet baterije do 70 odsto i najmanje 5 godina. “Isporučilac garantuje da je ponuđena roba nova i neupotrebljavana i da nema stvarnih i pravnih nedostataka. Isporučilac garantuje kvalitet isporučene robe i obavezuje se da bez odlaganja, o svom trošku, otkloni svaki kvar ili izvrši zamjenu robe, koji nije posljedica nepravilnog rukovanja naručioca”, navodi se u dokumentaciji dostupnoj na Portalu javnih nabavki.

Ponuđač mora i da ima ovlašćeni servis za održavanje električnih vozila u Crnoj Gori.

Vozila bi, prema tenderskoj dokumentaciji, trebalo da budu isporučena najkasnije četiri mjeseca od dana zaključivanja ugovora. Ako isporučilac zakasni sa isporukom robe svojom krivicom, dužan je da plati CEDIS-u ugovornu kaznu za svaki dan kašnjenja po stopi od dva procenta, s tim što iznos ovako određene ugovorne kazne ne može preći 10 odsto od ukupne vrijednosti ugovora, odnosno najviše 10.000 eura.

Bonus video: