Akcionari Ulcinjske rivijere Piperoviću: Svi ih savjetuju pogrešno

Advokat Ulcinjske rivijere Zoran Piperović saopštio je juče da je sud uvažio njegove argumente da je odluka donijeta voljom većine akcionara, kao i da neće biti ugroženo poslovanje Ulcinjske rivijere
50 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinjska rivijera imovina, Foto: Arhiva Vijesti
Ulcinjska rivijera imovina, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.02.2018. 17:33h

Sadržaj presude u korist Ulcinjske rivijere ne želimo komentarisati do njene pravosnažnosti, osim navoda na kraju presude da akcionari imaju pravo da budu nesaglasni i traže otkup akcija, što doživljavamo kao svojevrstan investicioni savjet sudije Dijane Raičković, jer specijalna prava akcionara nemaju ama baš nikakve veze sa tim da li je predmetna odluka donesena u skladu sa Zakonom ili nije”, saopštili su predstavnici malih akcionara Miroslav Jeličić i Tripko Krgović, povodom odluke Privrednog suda da odbije njihovu tužbu kojom su tražili poništenje odluke o davanju u dugoročni zakup dijela imovine tog preduzeća.

Vlada i Ulcinjska su 25. septembra 2017. potpisali sa firmom Karisma ugovor o zakupu tri hotela.

“Izgleda da postaje praksa ljudi iz državne službe da se bave investicionim savjetovanjem jer je i predstavnica Vlade Nada Mihailović na aprilskoj skupštini 2017. iznijela tvrdnje da će akcije sigurno rasti nakon sprovedenog postupka izdavanja u zakup. U stvarnosti, akcije su pale za preko 50 odsto u odnosu na trenutak kada su objelodanjene Vladine namjere”, istakli u Jeličić i Krgović koji tvrde da vanredna skupština akcionara, koja je usvojila odluku o zakupu, nije održana u skladu sa zakonom.

Advokat Ulcinjske rivijere Zoran Piperović saopštio je juče da je sud uvažio njegove argumente da je odluka donijeta voljom većine akcionara, kao i da neće biti ugroženo poslovanje Ulcinjske rivijere.

“Ovom investicionom forumu koji se bavi tuđom imovinom se pridružio i advokat Piperović iznoseći tvrdnje da je optimalan nivo poslovanja za Ulcinjsku rivijeru samo sa kampom i Adom Bojanom, istovremeno iznoseći ekspertizu iz oblasti turizma i takođe najavljujući boljitak za manjinske akcionare”, naglasili su Jeličić i Krgović.

Oni su podsjetili da je njihov predstavnik u bordu Ulcinjske tražio da se uradi projekcija poslovanja nakon izuzimanja predmetnih hotela, što nije urađeno”.

“To se može provjeriti u spisima preduzeća. Činjenica da ne postoji, niti je ikada postojala takva projekcija kao ni biznis plan jasno govori da predstavnici većinskog vlasnika uopšte ne vode računa o interesima preduzeća”, zaključili su Jeličić i Krgović.

Bonus video: