Purišić: U prethodne tri godine otvoreno 26.500 novih radnih mjesta

"Ministarstvo je u prethodne tri godine radilo na izmjeni radnog zakonodavstva i na taj način poboljšalo poslovni ambijent u Crnoj Gori", dodao je Purišić
558 pregleda 7 komentar(a)
Purišić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Purišić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

U prethodne tri godine otvoreno je 26,5 hiljada novih radnih mjesta, što je bitno popravilo socijalne i ekonomske prilike na tržištu rada, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić.

"Zaposlenost stanovništva je rasla po stopi od 14,8 odsto, što je nekih 26,5 hiljada novih radnih mjesta", naveo je Purišić na Twitter nalogu Vlade.

On je kazao da je prvi put u crnogorskoj ekonomiji došlo do rasta zaposlenih od preko 200 hiljada, a broj nezaposlenih je manji za oko 8,2 hiljade.

"Ministarstvo je u prethodne tri godine radilo na izmjeni radnog zakonodavstva i na taj način poboljšalo poslovni ambijent u Crnoj Gori", dodao je Purišić.

On je podsjetio da je u prethodne tri godine izgrađeno oko 500 stanova za penzionere u više opština u Crnoj Gori.

"Samo u ovoj i narednoj godini biće izgrađeni kapaciteti za oko 500 mjesta u staračkim domovima i stvoriće se uslovi za otvaranje još tri dnevna boravka za stare", najavio je Purišić.

Prema njegovim riječima, sve što je rađeno protekle tri godine je bitno popravilo položaj građana i sa tim aktivnostima će nastaviti i u narednoj.

Bonus video: