REAGOVALI NA IZJAVU MINISTRA

URA Nurkoviću: Kad će auto-put biti i psihički gotov?

Iz pokreta URA su poručili aktuelnom ministru saobraćaja i njegovom prethodniku Ivanu Brajoviću da "prestanu da šire lažne vijesti i daju lažne rokove"
2285 pregleda 5 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: URA
Građanski pokret URA, Foto: URA

Nakon što je ministar saobraćaja Osman Nurković juče, govoreći o radovima na auto-putu, kazao da je "najveći dio fizičkih radova završen", te da će sigurno do 30. septembra biti završeni, Građanski pokret URA upitao je ministra kada će auto-put "i psihički biti gotov“.

Iz pokreta URA ističu da je završetak radova na auto-putu već davno probijen, jer su svi radovi, kako navode, morali biti gotovi do 11. maja 2019. godine.

“Kako je i svečano najavio u Vili Gorica 11. maja 2015. godine tadašnji ministar saobraćaja Ivan Brajović, koji je tom prilikom kazao da od tog dana teče četvorogodišnji rok za izgradnju prve dionice auto-puta i da će izvođači u slučaju prolongiranja radova plaćati penale što je definisano i ugovorom o izgradnji auto-puta“, navode iz URE.

Iz pokreta URA su pitali Nurkovića i da li će zbog "debelog kašnjenja" u izgradnji prioritetne dionice auto-puta Bar – Boljari neko snositi odgovornost i platiti penale definisane ugovorom.

“U svakom slučaju, molimo njega i njegovog prethodnika Ivana Brajovića da prestanu da šire lažne vijesti i daju lažne rokove, jer postoji realna opasnost da Uprava policije (UP) opet započne lisičiju borbu protiv lažnog informisanja. Da bude još gore, gospodinu Brajoviću su i od ranije kivni, jer je više puta lagao na sudu. Pozivamo ih da dobro izvagaju svoje riječi, jer svi znamo koliko su efikasne naše zarobljene institucije, koje neće dozvoliti da se ispred njihovog nosa gaze Ustav i zakoni“, kazali su iz GP URA.