"Atlas" ne haje za Mrežu A1

“Mi smo A1 TV Montenegro, a A1 TV Network International je u Španiji”
304 pregleda 2 komentar(a)
Atlas Group, Foto: Arhiva Vijesti
Atlas Group, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.02.2018. 12:43h

Atlas Media Grupa objavila je da joj ne treba dozvola Televizijske mreže A1 da bi pokrenula televiziju pod gotovo identičnim nazivom.

“Atlas Media Grupa obavještava javnost da sa čuđenjem posmatra zbrku i paniku koja je nastala kada smo najavili da uskoro pokrećemo televiziju. Nijesmo namjeravali da preuzmemo logotip bilo koje televizijske stanice, ni domaće, niti inostrane”, navodi se u izjavi te grupe.

Televizijska mreža A1 saopštila je u petak da nije dala saglasnost “Atlas Media Grupi” ili Dušku Kneževiću da koriste njen brend ili logotip.

Predsjednik TV mreže A1 Mahir Žiško distancirao se od moguće povezanosti sa televizijom koju priprema “Atlas Media Grupa”, kao nasljednicom Atlas TV. “Povodom izjave gospodina Mahira Žiška iz A1 TV Network International SL u kojoj saopštava regulatoru da nijesu dali saglasnost da koristimo njihovo ime, želimo da ukažemo da i ne mogu dati saglasnost jer je nijesmo tražili, niti nam je potrebna. Mi smo A1 TV Montenegro, naš sajt je A1tv.me, a A1 TV Network International je registrovana u Španiji. Ne i u Crnoj Gori”, navodi se u izjavi Atlas Media Grupe.

Oni navode da A1 televizija postoji sa tim ili sličnim nazivom u više zemalja, među kojima je Austrija, dok je u Makedoniji istoimena TV ugašena.

“A1 je i brend koji koristi i kompanija Audi kao i Telekom Austria Group”, navodi kompanija Duška Kneževića.

A1 RTV mreža je ranije objavila da je pokrenula pravne korake u cilju zaštite svojih prava kod regulatora u Crnoj Gori, te ih je obavijestila da nisu dali nikakvu saglasnost Kneževiću za upotrebu našeg zaštićenog imena, logotipa.

TV Atlas je u stečaju, a Knežević duguje oko tri miliona eura, od čega oko 800.000 eura zaposlenima za zarade i poreze.

Bonus video: