Zakupac Svetog Stefana demantovao da korsti nelegalni vodomjer za gradilište

Adriatic properties: URA pokušava jeftinim trikovima da se dodvori biračima

Oni su naveli da „po ko zna koji put budvanski pokret URA iznosi neistine na račun kompanije „Adriatic properties”, a sve na osnovu netačnih ili u ovom slučaju nekompletnih informacija“
3227 pregleda 2 komentar(a)
Budva grad, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Budva grad, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Ažurirano: 13.02.2020. 18:52h

Zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan – Miločer, kompanija  „ Adriatic properties“ demantovao je navode budvanskog odbora URA da imaju nelegalni vodomjer koga koriste za gradilište novog hotela.

Oni su naveli da „po ko zna koji put budvanski pokret URA iznosi neistine na račun kompanije „Adriatic properties”, a sve na osnovu netačnih ili u ovom slučaju nekompletnih informacija“.

„Nažalost, izgleda da se ovog puta kao i svih prethodnih pokušavaju jeftinim trikovima dodvoriti biračkom tijelu i izboriti za dodatni politički poen. Kako u prošlosti tako i ovog puta kompanija „Adriatic properties“ će se baviti samo činjenicama i objaviće kompletan dokument na kome se mogu vidjeti i pečat i potpisi osoba koje su vršile kontrolu i bile prisutne u toku kontrole, kao i činjenično stanje. Navedeno brojilo predstavlja interno brojilo instalirano u kontrolne svrhe od strane Adriatic properties-a, kako bi se pratila potrošnja vode po svim potrošačima u okviru rizorta Miločer. Voda koja prolazi kroz navedeno brojilo se prethodno mjeri i prolazi kroz brojilo koje je postavljeno, redovno održavano i očitavano od strane ovlašćenih lica iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.Ovo znači da kroz „sporno“ brojilo prolazi voda prethodno izmjerena od strane brojila i sistema preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, ističe se u reagovanju kompanije „Adritic propeties“.

 Dodaju da sve navedene konstatacije su potvrđene i zapisnikompreduzeća Vodovod i kanalizacija Budva od 13. februara.

„ Samo da ne bi bilo zabune, tačno je da je dana  4. februara  na teren izašla stručna ekipa preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Budva. Takođe je tačno i da su identifikovali postojanje brojila za očitavanje koje ne postoji u njihovoj evidenciji, jer kao što se može vidjeti u gore navedenom da se radi o našem internom brojilu. Tačno je da su konstatovali njima tada dostupne informacije u svom zapisniku, ali takođe je tačno da navedeni Zapisnik nije potpisan od strane predstavnika „Adriatic properties“ koji tada nisu bili prisutni na terenu i zbog toga je i došlo do ove situacije. Zbog toga što prilikom prve kontrole nisu prisustvovali predstavnici Adriatic properties-a, dogovoreno je da se kontrola ponovi u prisustvu naših predstavnika kako bi se utvrdilo činjenično stanje na terenu“, ističu iz ove komapnije.

Oni navode da su „gospoda iz budvanskog pokreta URA sačekala još jedan dan vidjeli bi da je činjenično stanje suprotno od onoga što tvrde u svom saopštenju“.

„Ali razumijemo da je bilo teško odoljeti i da se kompanija Adriatic properties morala ponovo napasti „bombastičnim naslovom“. Kompanija „Adriatic properties“ posluje na području opštine Budva već 14 godina i moramo istaći da tokom čitavog vremena našeg postojanja imamo odličnu i transparentnu saradnju sa svim opštinskim preduzećima i sekretarijatima“, zaključuje se u reagovanju „Adriatic properties-a“.

Preporučujemo za Vas