KOMPANIJA UNIPROM KAP POTPISALA NOVI UGOVOR SA EPCG O ISPORUCI STRUJE

Novi ugovor o isporuci KAP-u skuplji za Pejovića i oročen samo godinu dana

Novi ugovor o isporuci struje Pejovićevom Unipromu nepovoljiji je u odnosu na dosadašnji. EPCG je, u posljednje tri godine, imala potpisan ugovor o snabdijevanju sa kompanijom Uniprom po cijeni 38,9 eura po megavat-satu (MWh) energije. Taj ugovor je istekao 16. februara
1888 pregleda 1 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković

Kompanija Uniprom i Elektroprivreda Crne Gore potpisali su ugovor o isporuci električne energije po cijeni od 45 eura po megavat -času (MWh), koliko plaća i tzv. ostala potrošnja u Crnoj Gori. Kako je potvrđeno “Vijestima” iz EPCG novi ugovor o isporuci struje Uniprom KAP-u oročen je na godinu, uz mogućnost da bude produžen.

“Uniprom je regulisao sve prethodne obaveze prema Elektroprivredi Crne Gore, a koje su i bile predviđene ugovorom o isporuci električne energije.

Uniprom KAP će plaćati cijenu za prenos CGES-u u iznosu od 3,7 eura po Mwh”, saopšteno je iz kompanije kojom gazduje biznismen Veselin Pejović.

Podsjetimo, nikšićki biznismen je iz stečajne mase preuzeo19.jula 2014. godine imovinu KAP-a i proizvodnju aluminijuma.

Novi ugovor o isporuci struje Pejovićevom Unipromu nepovoljiji u odnosu na dosadašnji. EPCG je, u posljednje tri godine, imala potpisan ugovor o snabdijevanju sa kompanijom Uniprom po cijeni 38,9 eura po megavat-satu (MWh) električne energije. Taj ugovor je istekao 16. februara ove godine.

“Upravo ovih dana smo, kako smo i najavli, nakon odobrenja svi kompanijskih organa, potpisali sa kompanijom Uniprom novi ugovor o isporuci električne energije. Novi ugovor definiše isporuku električne energije po cijeni od 45 eura po megavat-času(MWh). Prethodni ugovor je ispoštovan i novi ugovor je zaključen nakon ispunjavanja obaveza iz prethodnog, a takvu politiku nastavićemo i u narednom periodu sa svakim našim kupcem”, saopštili su „Vijestima“ iz EPCG.

Preporučujemo za Vas