Glavni grad: Za vozila više od 280.000 eura

Traže se tri limuzine na hibridni pogon za potrebe Službe za zajedničke poslove
2130 pregleda 4 komentar(a)
Gradsko pozorište, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Gradsko pozorište, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Ažurirano: 10.03.2020. 08:26h

Glavni grad namjerava da utroši više od 280.000 eura na trgovinu novih službenih vozila.

Prema tenderu Glavnog grada, najviše sredstava - 85.000 eura, otići će na nabavku novog kamiona za potrebe Gradskog pozorišta.

Tenderskom dokumentacijom se traži da kamion nosivosti do 10 tona, koji među opremom mora imati sistem ranog upozorenja i automatskog kočenja radi izbjegavanja sudara sa vozilom naprijed i sistem za upozorenje prilikom napuštanja saobraćajne trake, upozoravajući zvučni i svjetlosni signal pri vožnji unazad i putni računar sa informacionim i kontrolnim funkcijama.

On mora biti isporučen u roku od četiri mjeseca.

Takođe se traže tri limuzine na hibridni pogon za potrebe Službe za zajedničke poslove, na koja nemjeravaju da utroše do 75.000 eura.

Među opremom se traže sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara uključujući i sistem za izbjegavanje pješaka, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, automatska klima sa dvije zone i mikro filterom protiv polena, ekran na dodir, kamera za vožnju unazad, prednji i zadnji parking senzori, senzori za kišu...

Ona moraju biti isporučena u roku od tri mjeseca od dana zaključivanja ugovora.

Glavni grad, takođe, traži pet bijelih putničkih vozila za potrebe Komunalne policije, Komunalne inspekcije i Sekretarijata za komunalne poslove, na koje namjerava da utroši do 49.500 eura. Među opremom, tenderskom dokumentacijom traži se da imaju sistem pomoći pri naglom kočenju, pri kretanju na uzbrdicu ali i kontrole proklizavanja.

Ova vozila moraju biti predata u roku od dva mjeseca.

Do 72.100 eura namjeravaju da potroše na sedam putničkih vozila za potrebe organa uprave i službi Glavnog grada Podgorica.

Tenderom, između ostalog, mora imati putni računar i elektronsku blokadu protiv pokretanja motora.

Od sedam vozila, šest mora biti metalik sive, a jedno bijele boje.

Ova vozila, prema tenderu, trebalo bi isporučiti u roku od četiri mjeseca

Bonus video: