Savez sindikata: Mjere usvojiti što prije, a treći paket najkasnije za mjesec

Zarubica je rekao da očekuje od svih predstavnika političkih partija da političke razmirice ostave po strani da bi se donijele održive mjere i sačuvala radna mjesta
3222 pregleda 2 komentar(a)
Zarubica, Foto: BORIS PEJOVIC, BORIS PEJOVIC
Zarubica, Foto: BORIS PEJOVIC, BORIS PEJOVIC
Ažurirano: 14.04.2020. 08:18h

Generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) Duško Zarubica očekuje da Vlada što prije usvoji drugi paket ekonomskih mjera, kao i da će najkasnije za mjesec donijeti i treći paket mjera koje će biti i razvojne.

“Što prije treba usvojiti drugi paket mjera jer će i rezultati biti veći. Insistiraćemo za radnike, u djelatnostima pogođenim naredbom, isplatu minimalne nadoknade od 222 eura, u punom iznosu sa pripadajućim porezima i doprinosima. Tražimo da se taj novac direktno uplaćuje na račun zaposlenog i onemogući bilo kakva prinudna naplata (izvršenje) tog iznosa”, rekao je Zarubica, uoči današnjeg nastavka razgovora sa predstavnicima izvršne vlasti i parlamentarcima.

On je rekao da očekuje od svih predstavnika političkih partija da političke razmirice ostave po strani da bi se donijele održive mjere i sačuvala radna mjesta.

“Insistiraćemo i na učešću predstavnika sindikata u komisijama koje će donositi odluke i obavljati raspodjelu”, dodao je Zarubica.

U Savezu sindikata očekuju i da će biti olakšan put i skraćene procedure prilikom odobravanja podsticajnih kredita.

Bonus video: