Sekulić: Pripremili smo set uputstava za privrednike, nijedna mjera neće iziskivati troškove i komplikovati rad

"Od najave mogućnosti rada privrede dobili smo veliki broj upita od strane privredinka. Pripremljen je set uputstava koji će već sjutra biti dostupni privrednicima u Crnoj Gori"
11258 pregleda 7 komentar(a)
Dragica Sekulić, Foto: Screenshot
Dragica Sekulić, Foto: Screenshot
Ažurirano: 28.04.2020. 17:29h

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić kazala je da povoljna epidemiološka situacija i poštovanje mjera dozvoljavaju da se krene sa puštanjem privrede da polako ulazi u normalne ekonomske tokove.

"Naš će prelog biti za sjutra da Nacionalni koordinacioni tim usvoji da od 4. maja počnu da rade individualne trgovine, frizeri, kozmetičari, taksi prevoz unutar opštine. Od najave mogućnosti rada privrede dobili smo veliki broj upita od strane privredinka. Pripremljen je set uputstava koji će već sjutra biti dostupni privrednicima u Crnoj Gori"', kazala je Sekulić.

Dodala je da nijedna mjera neće biti takva da iziskuje troškove i komplikuje rad, ali da se poštuje struku i predlog epidemiogola.

Ona je ponovila da se razmatra mogućnost da se od 18. maja otvore ugostiteljski objekti.

"Čini mi se da je 18. maj daleko i da ći ćemo sve ove mjere preduzeti i za 4. maj. Mislimo o tome da bilo koja mjera ne dovede isplativost rada, ali na prvom mjestu mora biti zdravlje građana i osoba koje rade u tim objektima", rekla je Sekulić.

Ona je navela da prema podacima koje su dobili od Tržišne inspekcije nije došlo do rasta osnovnih životnih namirnica.

"Pažljivo sam pratila šta se dešava na tržištu. Inspekcije na terenu. Bilo pojedinih slučajeva bijelog luka, đumbira... mislim da su trgovci odgovorno postupili u ovoj situaciji. Nije falilo ništa, bili dobro snabdjeveni", kazala je Sekulić.

Bonus video: