Od sjutra dostupna aplikacija za prijavu za subvencije

Ministarka je rekla da razlike do pune neto zarade i punih iznosa poreza i doprinosa koji se na nju odnose uplaćuje poslodavac
10281 pregleda 4 komentar(a)
Sekulić, Foto: PR Centar
Sekulić, Foto: PR Centar

Aplikacija za prijavu za subvencije od sjutra će biti dostupna na portalu Poreske uprave (PU), saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

„Koncept je takav da na osnovu odobrene prijave, odnosno zahtjeva, sredstva za plate idu direktno na žiro račun svakog zaposlenog koji je odobren kroz proces subvencije, a za pripadajuće poreze i doprinose na račun PU“, rekla je Sekulić na konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti (NKT).

Ona je dodala da razlike do pune neto zarade i punih iznosa poreza i doprinosa koji se na nju odnose uplaćuje poslodavac.

Na pitanje novinara koliko inspektora će na nivou države od ponedjeljka pratiti sprovođenje mjera, Sekulić je odgovorila da će težište aktivnosti u narednom periodu biti na Upravi za inspekcijske poslove (UIP), kao i na komunalnim inspekcijama.

Ona je navela da Uprava u ovom trenutku raspolaže sa oko 300 inspektora.

„Dogovor na samom NKT-u bila je prekompozicija različitih inspekcija u okviru UIP-a, kako bi mogli da prate poštovanje mjera i naredbi. Naša sugestija je da inspektori prvo djeluju preventivno, a da tek onda idu sa represivnim mjerama, odnosno kaznama“, saopštila je Sekulić.

Bonus video: