Pokrenut projekat "100 najvećih": Promocija pozitivne poslovne prakse

Projekat podrazumijeva selekciju i predstavljanje najvećih crnogorskih firmi po jasno utvrđenim i objektivnim kriterijumima
86 pregleda 1 komentar(a)
100 najvećih, BI Consulting, Foto: 100 Najvećih
100 najvećih, BI Consulting, Foto: 100 Najvećih
Ažurirano: 13.02.2018. 15:36h

Firma BI Consulting u saradnji sa ministarstvima ekonomije i finasija pokrenula je projekat “100 najvećih u Crnoj Gori” koji podrazumijeva selekciju i predstavljanje najvećih crnogorskih firmi po jasno utvrđenim i objektivnim kriterijumima.

BI Consulting, koja je provajder poslovnih informacija, projekat je predstavila danas u Privrednoj komori.

“Na bazi jasnih parametara iz finansijskih izvještaja za prošlu poslovnu godinu izdvojićemo 100 najvećih preduzeća u kategoriji mikro, malih i srednjih, kao i sva velika i rangirati ih po ukupnim prihodima, realizovanoj neto dobiti i broju zaposlenih. Pored toga, izdvojićemo i po prihodu rangirati po 20 preduzeća iz deset ključnih poslovnih djelatnosti“, rekao je osnivač BI Consulting-a Ratko Nikolić.

On je objasnio da na listama mogu biti samo kompanije koje su predale finansijske izvještaje za prošlu godinu, nijesu bile među blokiranim u posljednjih 12 mjeseci, izmiruju poreske ili obaveze iz reprograma, posluju minimum tri godine, imaju kapital više od 100 hiljada eura i više od tri zaposlena.

Nikolić je saopštio da projekat treba da doprinese promociji pozitivne poslovne prakse, kao i da učini vidljivim najznačajnije crnogorske kompanije, najveće poreske obveznike i poslodavce.

Pomoćnik ministra ekonomije Radosav Babić je kazao da projekat promoviše domaće kompanije čiji je kvalitet proizvoda i usluga prepoznat na domaćeg tržištu, a i šire, što direktno utiče na stvaranje pozitivnog mišljenja o privredi naše zemlje.

Državni sekretar Ministarstva finansije Nemanja Katnić je kazao da se na ovakav način promoviše značaj finansijskog izvještavanja iz perspektive privatnog sektora i države.

Pokrovitelj projekta je Sosijete Ženeral banka.

Nagrade prvorangiranima u svim kategorijama biće uručene 30. maja

Bonus video: