Ministarstvo ekonomije: Isplaćeno 40 miliona eura subvencija

Vlada je, u okviru seta mjera podrške privredi i građanima, omogućila subvencionisanje zarada u maju, junu i julu, kako bi se ublažili negativni efekti epidemije koronavirusa

5038 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Putem programa za subvencionisanje zarada, nakon 100 dana od kada je počela isplata subvencija, isplaćeno je 40 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

"Kroz 36 hiljada zahtjeva isplaćeno je 160 hiljada zarada zaposlenima", navodi se na Twitter nalogu Ministarstva ekonomije.

Vlada je, u okviru seta mjera podrške privredi i građanima, omogućila subvencionisanje zarada u maju, junu i julu, kako bi se ublažili negativni efekti epidemije koronavirusa.

Program za subvencionisanje julskih zarada počeo je da se realizuje 1. avgusta.

Za taj Program je do kraja godine opredijeljen iznos od 18 miliona eura za zarade zaposlenih kroz subvencije, za 25 hiljada zaposlenih, odnosno za 3,5 hiljada preduzeća.

Zahtjevi za subvencije se podnose, kao i u prethodnom periodu, elektronskim putem i upotrebom digitalnog sertifikata, uz obavezu prethodnog podnošenja IOPPD, posredstvom elektronskog servisa Program za dodjelu subvencija koji je realizovan na portalu Poreske uprave (PU).

"Preduzetnici koji ne posjeduju digitalni sertifikat za rad sa e-servisima PU, zahtjev podnose unošenjem traženih podataka na veb stranici, uz prethodno podnešeni GPPFL/ZPO obrazac", objasnili su ranije iz Ministarstva.

Bonus video: