Marković: Nema govora o smanjenju plata u državnoj upravi, institucijama i preduzećima

"Povećavali smo i plate i penzije i socijalna davanja kad god smo mogli, a smanjivali jedino funkcionerima kada je to bilo nužno"

21887 pregleda 220 reakcija 215 komentar(a)
Foto: Twitter/gov.me
Foto: Twitter/gov.me

Premijer Duško Marković poručio je da Vlada garantuje redovnost plata, penzija i socijalnih davanja i da je osigurala održivost javnih finansija na duži rok.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, premijer je kazao da nema govora o smanjenu plata u državnoj upravi, institucijama i preduzećima.

"Ekonomsku krizu izazvanu globalnom epidemijom koronavirusa, Crna Gora je dočekala spremno, a odgovor države na krizu bio je odlučan, efektivan i izdašan zahvaljujući odgovornoj ekonomskoj politici koju vodimo. Vlada garantuje redovnost plata, penzija i socijalnih primanja. Povećavali smo i plate i penzije i socijalna davanja kad god smo mogli, a smanjivali jedino funkcionerima kada je to bilo nužno. Obezbijedili smo podršku našoj privredi i građanima, osigurali održivost javnih finansija na duži rok, i zato nema govora o smanjenju plata u državnoj upravi, institucijama i preduzećima", saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Bonus video: