IRF: Odbacujemo navode Medojevića

"U periodu od osnivanja do kraja 2019. godine, IRF je u Crnu Goru plasirao preko milijardu eura. Od januara do kraja jula 2020. godine plasirano je 176 miliona eura, od čega samo u periodu pandemije korona virusa 115 miliona eura. To su podaci koji su impresivni i za mnogo veće države od Crne Gore"

2983 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Iz Investiciono-razvojnog fonda (IRF) su poručili da sa indignacijom odbacuju sve navode poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, koji je IRF juče nazvao "kasicom prasicom" za "DPS tajkune".

Iz IRF-a su poručili i da su ozbiljna institucija da bi uopšte odgovarali "najvećem lažovu u Crnoj Gori."

"IRF je državni Fond koji sredstva obezbjeđuje na međunarodnom tržistu i koji ta sredstva plasira u crnogorsku ekonomiju i koji ih uredno vraća svojim partnerima. U periodu od osnivanja do kraja 2019. godine, IRF je u Crnu Goru plasirao preko milijardu eura. Od januara do kraja jula 2020. godine plasirano je 176 miliona eura, od čega samo u periodu pandemije korona virusa 115 miliona eura. To su podaci koji su impresivni i za mnogo veće države od Crne Gore. U tom periodu je NPL tj. procenat loših kredita iznosio 1,53, dok se kod komercijalnih banaka kreće od pet do devet odsto. Dakle, kasica prasica može biti samo Nebojša Medojević. S tim što je pretežno kasica", saopšteno je iz IRF-a.

Povezani članci

12. Avgust 2020.

Medojević: IRF "kasica prasica" za DPS tajkune

Bonus video: