Simović: U Rožajama se realizuju projekti za ubrzaniji razvoj

"U Rožajama se realizuju brojni vrijedni razvojni projekti koji će ubrzati dalji razvoj, poput ski centra na Hajli vrijednog 14 miliona eura. Multietničko, građansko, stabilno Rožaje i Crna Gora, siguran su okvir za napredak"

1931 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Mpr.gov.me
Foto: Mpr.gov.me

U Rožajama se realizuju brojni razvojni projekti koji će ubrzati dalji razvoj, kazao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović navodeći da su multietničko, građansko, stabilno Rožaje i Crna Gora siguran okvir za napredak.

On je, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, boravio danas u radnoj posjeti toj opštini.

"U Rožajama se realizuju brojni vrijedni razvojni projekti koji će ubrzati dalji razvoj, poput ski centra na Hajli vrijednog 14 miliona eura. Multietničko, građansko, stabilno Rožaje i Crna Gora, siguran su okvir za napredak", ocijenio je Simović.

On je otvorio Agrobiznis centar u Rožajama koji će, kako je kazao, biti nova „značajna podrška poljoprivrednicima i preduzetnicima te opštine u pripremi biznis planova i aplikacija za izdašne programe podrške koja je obezbijeđena iz Agrobudžeta i EU fondova“.

Simović je u Rožajama svečano pustio u rad i novu savremenu liniju za drvopreradu, kompanije “Šekom”.

"Pored 14 postojećih, otvoreno je još deset novih radnih mjesta. Novi koncept gazdovanja šumama omogućiće bolju dostupnost drvne građe malim proizvođačima, posebno onim sa većim stepenom finalizacije“, naveo je Simović.

On se sastao i sa poljoprivrednicima i preduzetnicima iz Rožaja, sa kojima je razgovarao o izazovima sa kojima se susreću i planovima za dalje unapređenje proizvodnje i poslovanja.

Bonus video: