Vukotić neće više biti predsjednik Odbora direktora "Plantaža"

Manjinski akcionari "Plantaža" pitali su izvršnu direktoricu Vericu Maraš da li je Vukotić prethodno možda podnio ostavku. Ona je odgovorila da "niko nije podnosio ostavku", već da su danas razriješeni prethodni članovi Odbora direktora

90112 pregleda 1616 reakcija 91 komentar(a)
Vukotić, Foto: Boris Pejović
Vukotić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.09.2020. 18:43h

Dugogodišnji predsjednik Odbora direktora kompanije "13. jul Plantaže", Veselin Vukotić neće više obavljati tu funkciju.

On nije prisustvovao današnjoj sjednici na kojoj je izabrana nova uprava, a izvršna direktorica "Plantaža" Verica Maraš njegov izostanak je opravdala time što je Vukotić navodno "bio u kontaktu sa osobama zaraženim koronavirusom".

Skupština akcionara je nakon petočasovnog sastanka izabrala devet novih članova Borda, a to su doktor Božo Mihailović, profesor na Ekonomskom fakultetu, Dušan Perović, bivši direktor Fonda PIO, Đorđije Rajković, penzionisani direktor "Plantaža", Boban Melović, profesor na Ekonomskom fakultetu, Veselin Orlandić, profesor na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo u Baru, Sead Šahman iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, Nikola Perišić, direktor Sektora za privredu CKB, Vladislav Dulović, menadžer sektora rizika IRF i Zoran Senić, direktor firme "Valuation consultant".

Manjinski akcionari "Plantaža" pitali su Maraš da li je Vukotić prethodno možda podnio ostavku.

Ona je odgovorila da "niko nije podnosio ostavku", već da su danas razriješeni prethodni članovi Odbora direktora.

Poslije današnjih izmjena Statuta društva, nova uprava ima devet umjesto sedam članova.

Pored Vukotića u Bordu više nema Anice Hajduković, bivše direktorice marketinga "Plantaža" i Sama Jovićevića, službenika Podgoričke banke.

Bonus video: