"Plantaže": U 2019. ostvareno 470.000 eura dobiti

U "Plantaža" se navodi da je donijeta je odluka da se ostvarena dobit, iz prethodne godine, opredijeli u "zadržanu dobit"

3181 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Kompanija "13. jul Plantaže" AD saopštila je danas da je u 2019. godini ostvarila dobit od 470.000 eura.

U saopštenju se navodi da je danas je održana 19. sjednica Skupštine akcionara "13. jul Plantaže" AD, u Vinskom podrumu Šipčanik, u Podgorici.

"Od ukupnog broja akcionara, Skupštini je prisustvovalo 71%, i to u ime državnih fondova (IRF, Fond Pio, i Zavod za zapošljavanje), banke, raznih fondova i građana kao vlasnika akcija. Akcionari su usvojili Godišnje finansijske iskaze i Izvještaj o poslovanju "13 jul Plantaže" AD za 2019. godinu, sa izvještajem revizora. Kompanija je u prošloj godini ostvarila poslovne prihode u iznosu od 33,5 miliona eura i pozitivan finansijski rezultat od 470.000 eura", ističe se u saopštenju kompanije "13. jul Plantaže" AD.

U saopštenju se dodaje da je donijeta je odluka da se ostvarena dobit, iz prethodne godine, opredijeli u "zadržanu dobit".

"Skupština je donijela i Odluku o izboru i imenovanju revizora za 2020. godinu, po kojoj je za revizora izabrana revizorska kuća „BDO“ DOO, Podgorica. Postupajući po odredbama novog Zakona o privrednim društvima, akcionari su usvojili Statut Kompanije, kojim su inkorporirane sve novine, predviđene ovim Zakonom, koji je stupio na snagu 11.07.2020. godine. U okviru novih novih odredbi, posebno se ističu primjena čl. 155 i 156 ovog Zakona o izboru nezavisnih članova Odbora direktora", kazali su iz kompanije.

Naveli su i da je usvojena i Odluka o izboru devetočlanog Odbora direktora.

"U Odbor direktora su izabrani: Prof. dr Božo Mihailović (redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, IRF), Dušan Perović (Direktor PIO Fonda Crne Gore), mr. Đorđije Rajković (dugogodišnji izvršni direktor Kompanije „13. Jul Plantaže” u penziji), Boban Melović (profesor na Ekonomskom fakultetu), Veselin Orlandić (profesor na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo-Bar), Sead Šahman (predstavnik Zavoda za zapošljavanje), Zoran Senić (Izvršni direktor Valuation consultant doo Podgorica), Vladislav Dulović (Menadžer sektora rizika u IRF) i Nikola Perišić (direktor sektora za privredu u CKB)".

Bonus video: