PEROVIĆ ZAMJENIK

Mihailović predsjednik Odbora direktora Plantaža

Skupština akcionara za članove Odbora izabrala je Đorđija Rajkovića, Bobana Melovića, Veselina Orlandića, Seada Šahmana, Vladislava Dulovića, Zorana Senića i Nikolu Perišića

4498 pregleda 11 komentar(a)
Mihailović, Foto: Zoran Đurić
Mihailović, Foto: Zoran Đurić

Profesor Božo Mihailović izabran je za predsjednika Odbora direktora kompanije „13 jul Plantaže“, dok je za zamjenika predsjednika izabran Dušan Perović.

Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora Plantaža, Skupština akcionara za članove Odbora izabrala je Đorđija Rajkovića, Bobana Melovića, Veselina Orlandića, Seada Šahmana, Vladislava Dulovića, Zorana Senića i Nikolu Perišića.

Iz kompanije Plantaže saopštili su da je Odbor direktora prihvatio preporuku Ministarstva finansija o ograničenju najviše zarade u visini od tri prosječne zarade u preduzeću, uključujući minuli rad i dao nalog menadžemtu da izvrši njenu realizaciju, vodeći računa da bude usklađena sa pozitivnim zakonskim propisima.

Na sjednici je zaključeno da zarade zaposlenih u potpunosti treba da budu usklađene sa mjesečnim rezultatima poslovanja, u uslovima djelovanja virusa Covid 19.

Iz kompanije Plantaže rekli su da je Odbor inicirao da naknade članovima Odbora budu usklađene (u odgovarajućoj srazmjeri) prema navednoj preporuci, kao i prema rezultatima poslovanja predužeća, a shodno zakonskim i statutarnim obavezama.

"Time se želi dati precizna informacija o budućim naknadama članovima danas konstituisanog Odbora, a kako bi se demantovale, informacije koje su ovih dana plasirane u medijima“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Odbor direktora upoznat sa svjetskim medaljama i priznanjima, koje su dobijene za vina kompanije Plantaže na prestižnom svjetskom vinskom takmičenju u Londonu.

Preporučujemo za Vas