Veza između Konika i stočne pijace koštala preko 80.000

Iz kabineta gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića nijesmo mogli dobiti odgovor na pitanja kojim planom u glavnom gradu je predviđena nedavno asfaltirana ulica i kako se zove

5162 pregleda 1 komentar(a)
Nova saobraćajnica u Podgorici, rađena tokom izbornog perioda, Foto: Milorad Milošević
Nova saobraćajnica u Podgorici, rađena tokom izbornog perioda, Foto: Milorad Milošević

U dijelu Podgorice, između Stočne pijace na Ćemovskom polju, pored vinograda Plantaža do Vrela ribničkih na Koniku, izgrađena je i asfaltirana nova ulica, dužine oko 1.400 metara, kojoj se ne zna ime, niti da li je uopšte bila previđena bilo kojim detaljnim urbanističkim planom u Podgorici.

Novinar “Vijesti” je uz saobraćajnicu zatekao i markirane parcele. Dio tih obilježenih međa koje ograničavaju placeve bio je porušen.

Novu ulicu je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” asfaltiralo lokalno preduzeće Putevi DOO, kojim gazduje Glavni grad i to navodno tokom izborne kampanje.

Iz kabineta gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića nijesmo mogli dobiti odgovor na pitanja kojim planom u glavnom gradu je predviđena nedavno asfaltirana ulica i kako se zove.

“Radi se o zahtjevu Mjesne zajednice Konik za asfaltiranje navedene saobrćajnice koju već duže vrijeme koriste građani Konika i Vrela ribničkih kao najkraću i najjednostavniju vezu sa Stočnom pijacom. Gradske službe su pozitivno odgovorile ovom zahtjevu građana, imajući u vidu značaj asfaltiranja navedenog puta za lokalno stanovnišvo i do privođenja ovog prostora planskoj namjeni završile su asfaltiranje navedene saobraćajnice u dužini od 1.340 metara, širine četiri metra ukupne vrijednosti 80.880 eura. Takođe, nadležne komunalne Službe Glavnog grada su upoznate sa pokušajima obilježavanja zemljišta u blizini ove novoasfaltirane saobraćajice i u skladu sa svojim nadležnostima su spriječile tu pojavu i uklonili sve postavljene markere”, saopštili su “Vijestima” iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada. Iz kabineta Vukovića, nijesu odgovorili na pitanje koliko je vrijedan kvadrat zemljišta na ovoj lokaciji.

„Vijestima“ je iz više izvora potvrđeno da je Komunalna policija u Podgorici nedavno bila na licu mjesta, porušila određeni dio kolčeva i obilježja, crvenom trakom već ograđenih placeva, ali problem izgleda nije do kraja riješen. Inače, mještani više podgoričkih naselja godinama se žale na neuređene saobraćajnice, koje su iz raznih razloga potpuno nefunkcionalne.

Bonus video: