Đakonović umjesto Zeca na čelu Ulcinjske rivijere

Bivši dugogodišnji direktor hotela “Olimpik“ na Velikoj plaži i diplomirani turizmolog Bojan Đakonović imenovan je za v.d. direktora HTP Ulcinjska rivijera

18815 pregleda 105 reakcija 13 komentar(a)
Radomir Zec, Foto: ap
Radomir Zec, Foto: ap

Bivši dugogodišnji direktor hotela „Olimpik“ na Velikoj plaži i diplomirani turizmolog Bojan Đakonović imenovan je za vršioca dužnosti direktora HTP Ulcinjska rivijera, saznaju “Vijesti”.

Đakonović je na toj funkciji zamijenio Radomira Zeca, koji je prema nezvaničnim informacijama stekao uslove za penziju.

Đakonović, koji je visoki funkcioner ulcinjskog DPS i šef odborničkog kluba u lokalnom parlamentu, u narednom periodu rukovodiće nudističkim naseljem na Adi, koje je pored auto-kampa Neptun, jedino ostalo u sastavu nekadašnjeg giganta, HTP Ulcinjska rivijera.

Zec je na funkciji prvog čovjeka ulcinjskog hotelijera zamijenio bivšeg stečajnog upravnika Miomira Jakšića, nakon što je preduzeće prije 12 godina izašlo iz stečaja.

U sastav Ulcinjske rivijere tada su bili i hoteli Olimpik i Belvi na Vekoj plaži, ali oni od 2017. posluju u okviru hotelskog kompleksa Holiday Village Montenegro. Kompleksom upravlja kompanija Karisma, koja je hotele Ulcinjske rivijere od Vlade i menadžmenta HTP tada uzela u tridesetogodišni zakup.

Zec se tada proslavio jer je za radnike izdejstvovao visoke otpremnine koje su dostizale cifre i od nekoliko desetina hiljada eura, a koje su plaćene iz državnog budžeta.

Od samog stupanja na dužnost direktora ove državne firme, Zec je u potpunosti preuzeo kontrolu ne samo nad preduzećem, nego i nad sindikatom, PR službom...

On se nije ustručavao da kritikuje neke poteze vlasti kada je Ulcinj bio u pitanju.

Tako je tvrdio da su neuspješne i promašene privatizacije najveći problem turizma u toj opštini, a rušenje hotela Galeb nazvao je zločinom. Indirektno je kritikovao i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom zbog kućica na ostrvu, ističući da njihovi vlasnici uništavaju ponudu Ulcinjske rivijere.

Zec je istrajao i u pravnoj borbi da HTP Ulcinjska rivijera ima pravo da naplaćuje ulaz na ostrvo. Od toga nije odustao ni kada je turistička inspekcija svojevremeno ustvrdila da Zakon o turizmu ne dozvoljava naplatu ulaza na Adu Bojanu.

Tada je govorio da Ulcinjska rivijera ima pravo na naplatu ulaza, jer je, kako je tvrdio, cjelokupna imovina Ade, njeno vlasništvo, kao i put, most i rasvjeta

Bonus video: