Bečić: Nadležni da imaju u vidu potrebu očuvanja privrede, uz principe odgovornosti i solidarnosti

Sagovornici su se saglasili da podrška Skupštine može doprinijeti adekvatnom prepoznavanju i rješavanju brojnih pitanja iz oblasti ugostiteljstva, posebno kroz vođenje dijaloga na nivou nadležnih skupštinskih odbora

5993 pregleda 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Ugostiteljstvo je jedan od najvažnijih segmenata turizma kao vodeće privredne grane Crne Gore, što nameće potrebu postojanja senzibiliteta u procesu donošenja odluka, zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Alekse Bečića sa predstavnicima Udruženja ugostitelja Crne Gore.

Kako je saopšteno iz parlamenta, sagovornici su se saglasili da podrška Skupštine može doprinijeti adekvatnom prepoznavanju i rješavanju brojnih pitanja iz oblasti ugostiteljstva, posebno kroz vođenje dijaloga na nivou nadležnih skupštinskih odbora.

Neposredan povod susreta, navode iz parlamenta, bila je kompleksna ekonomska situacija nastala kao posljedica okolnosti izazvanih koronavirusom. Tokom sastanka, kako je saopšteno, predstavnici Udruženja upoznali su Bečića sa složenom aktuelnom situacijom i otežanim uslovima poslovanja i pozvali na zajednički rad u pronalaženju rješenja koja bi obezbijedila održivost privede i ugostiteljstva.

"Imajući u vidu da se radi o ozbiljnoj poslovnoj zajednici koja generiše veliki broj zaposlenih, predsjednik Bečić je istakao da u definisanju mjera nadležni organi treba da imaju u vidu potrebu očuvanja privrede, uz principe odgovornosti i solidarnosti", stoji u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Sastanku su ispred Udruženja ugostitelja Crne Gore prisustvovali: Vido Markićević, Momo Sladaković,Tonći Franćesković, Miroslav Šćepanović i Hamid Gorana.

Bonus video: