Crnogorski proizvodi za kinesku trpezu

Saopšteno je da su proizvodi iz Crne Gore ocijenjeni visokokvalitetnim i cijenom konkurentni za kinesko tržište te da su kompanije iz Kine zainteresovane za uvoz

4231 pregleda 73 reakcija 7 komentar(a)
Sa sajma, Foto: Privatna arhiva
Sa sajma, Foto: Privatna arhiva

Proizvođači hrane i pića iz Crne Gore predstavili su se na kineskom najvećem sajmu uvoznih prozvoda u gradu Yiwu - regija Šangaj, uz podršku kompanije Vip ME.

Tradicionalni sajam je održan ove godine od 13. do 16. novembra. Bili su izloženi proizvodi iz 78 zemalja i regija iz cijelog svijeta, a iz Crne Gore su prisustvovali predstavnici 15 kompanija.

“Crnogorski proizvodi izazvali su veliko interesovanje kineskih kompanija i u narednom periodu se očekuje konkretizacija saradnje. Proizvodi iz Crne Gore su ocijenjeni kao visokokvalitetni i cijenom konkurentni za kinesko tržište, tako da je iskazana značajna zainteresovanost kineskih kompanija za uvoz crnogorskih proizvoda u Kinu. Ovo je značajan korak za crnogorske proizvođače i ekonomiju, kao i dobar primjer saradnje Ambasade Crne Gore u Kini i crnogorskih kompanija”, saopšteno je iz firme koja je obezbijedila podršku za učešće na sajmu.

Osim crnogorskog meda, vina i piva, na sajmu su bili dostupni i kafa, jedna vrsta kisele i izvorske vode, planinski sirevi, kozji sir, domaći proizvodi od tjestenine, suhomesnati i delikatesi od mangulice, proizvodi od čokolade i kozmetički proizvodi od maslinovog ulja.

Bonus video: