Ministarstvo: Navodi Medojevića ne odgovaraju istini, niti zavrijeđuju dalje komentare

"Kako je već ukazano, u prethodnom periodu nije postojala komunikacija sa MMF-om po pitanju fiskalne politike za 2021. godinu, uz podsjećanje da je stav 41. Vlade da plate i penzije ne treba smanjivati, već osigurati njihovu redovnost"

9833 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo finansija saopštilo je da nije tačna jučerašnja izjava lidera Pokreta za promjene (PzP), Nebojše Medojevića da je Vlada Crne Gore u tajnosti sklopila sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Medojević je juče kazao i da Crnu Goru čeka najoštriji program štednje.

"Povodom izjave predsjednika Pokreta za promjene, gospodina Nebojše Medojevića, da je Vlada Crne Gore u tajnosti sklopila sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom, te da Crnu Goru čeka najoštriji program štednje kojim će se smanjiti plate i penzije, obavještavamo javnost i građane sljedeće: Kako je već ukazano, u prethodnom periodu nije postojala komunikacija sa MMF-om po pitanju fiskalne politike za 2021. godinu, uz podsjećanje da je stav 41. Vlade da plate i penzije ne treba smanjivati, već osigurati njihovu redovnost. Naznačeni navodi gospodina Medojevića ne odgovaraju istini, niti zavrijeđuju dalje komentare", saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: