Većina protiv štrajka u „Plantažama”

Prema informacijama “Vijesti”, prihvaćeno je jedino da se tri modifikovana zahtjeva dostave upravi, ali ne ona glavna koja se odnose na vraćanje zarada na prošlogodišnji nivo i na ograničavanje troškova članovima uprave

7941 pregleda 13 komentar(a)
Preglasani radnici koju su tražili vraćanje zarada na iznos od 2019: Plantaže, Foto: Vijesti
Preglasani radnici koju su tražili vraćanje zarada na iznos od 2019: Plantaže, Foto: Vijesti

Skupština sindikata “Plantaža” juče nije prihvatila predlog 150 radnika da se poslodavcu preda lista od sedam zahtjeva i da se organizuje štrajk upozorenja.

Prema informacijama “Vijesti”, prihvaćeno je jedino da se tri modifikovana zahtjeva dostave upravi, ali ne ona glavna koja se odnose na vraćanje zarada na prošlogodišnji nivo i na ograničavanje troškova članovima uprave.

Prihvaćeno je da se od poslodavca traži da mjesečna zarada ne može biti niža od 50 odsto zarade ostvarene u okviru ličnog dohotka, da se novac koji se radnicima odbija za kredite i kupovine na rate odmah uplaćuje a ne da ga kompanija zadržava, kao i da se javno objavljuju odluke o dodjeljivanju i isplati stimulacija. Ni ovi blaži zahtjevi nijesu uslovljeni.

Grupa radnika, koja je podržala inicijativu, za “Vijesti” su kazali da su razočarani jer su ih “preglasale kolege koje su i dosad podržavale odlazeću upravu”. Sindikat bi danas trebalo zvanično da se oglasi o situaciji u kompaniji.

Bonus video: