održali sjednicu

Sindikat "Plantaža" traži pregovore: Cilj bolji uslovi rada i standard zaposlenih

Sindikalna organizacija ne može i "neće zaboraviti niti zanemariti svoju osnovnu ulogu", kazala je predsjednica sindikata Anka Knežević

5036 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Sindikalna organizacija kompanije "13. jul - Plantaže" obratiće se poslodavcu da se u što kraćem roku organizuju pregovori.

To je, kako je saopštila predsjednica sindikata Anka Knežević, zaključeno na juče održanoj sjednici Skupštine sindikalne organizacije.

Knežević je kazala da je na sjednici precizirano, usaglašeno i usvojeno sedam zahtjeva prema poslodavcu, "koje će predstavnici Sindikalne organizacije (Izvršni odbor) zastupati i o ishodu pregovora informisati Skupštinu kao najveći organ, koja će donijeti odluku o daljem djelovanju Sindikalne organizacije."

Iako su, ističe Knežević, svjesni trenutne situacije izazvane pandemijom koronavirusa, Sindikalna organizacija ne može i "neće zaboraviti niti zanemariti svoju osnovnu ulogu", a to je, kako je kazala, borba za bolji socijalno-ekonomski položaj zaposlenih, koristeći sve vidove sindikalne borbe.

"Vjerujemo da će poslodavac znati da cijeni Odluku Sindikalne organizacije da daje prednost socijalnom dijalogu u nadi da ćemo kroz isti na bazi argumenata postići zajednički cilj, a to je, po mišljenju Sindikalne organizacije bolji standard zaposlenih, a samim tim i bolji uslovi rada zaposlenih u '13. jul - Plantaže' ad Podgorica", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

16. Decembar 2020.

Većina protiv štrajka u „Plantažama”

Preporučujemo za Vas