Krgović Šarović: Organizovanog dočeka Nove godine na Žabljaku vjerovatno neće biti

“Prema najavama, za sada imamo odličnu popunjenost za novogodišnje praznike u privatnom smještaju, dok je u hotelima nešto lošija posjeta”, kazala je Krgović Šarović agenciji Mina-business

5362 pregleda 3 komentar(a)
Žabljak (ilustracija), Foto: Vlada Crne Gore
Žabljak (ilustracija), Foto: Vlada Crne Gore

Na Žabljaku je sve spremno za početak zimske sezone, planiran za posljednji vikend decembra, kada se očekuju i prvi gosti, saopštila je direktorica Turističke organizacije (TO), Žabljak, Vanja Krgović Šarović.

“Prema najavama, za sada imamo odličnu popunjenost za novogodišnje praznike u privatnom smještaju, dok je u hotelima nešto lošija posjeta”, kazala je Krgović Šarović agenciji Mina-business.

Ona je rekla da organizovanog dočeka Nove godine vjerovatno neće biti, zbog epidemiološke situacije.

“Dalji tok sezone i posjete zavisiće od pandemije Covid-19, kako u Crnoj Gori, tako i van Crne Gore, kao i od količine snježnih padavina, od kojih će zavisiti rad skijališta”, navela je Krgović Šarović.

Kako bi privukli što veći broj turista i omogućili im da pod izuzetno povoljnim uslovima borave na Žabljaku, Turističko udruženje, Opština Žabljak, Skijalište Savin kuk i TO Žabljak, su pokrenuli kampanju Osjeti Durmitor.

“U ovu kampanju su se uključili svi hoteli sa svojim promo paketima, počev od 4. januara”, podsjetila je Krgović Šarović.

Turistički paket uključuje polupansion u svim hotelima sa tri zvjezdice koji iznosi 23 eura po osobi, kao i polupansion u hotelima sa četiri zvjezdice koji iznosi 35 eura po osobi.

U tu cijenu nijesu uračunati boravišna taksa i osiguranje.

“Te cijene se odnose na smještaj u standardnim sobama i važe od 4. januara do 31. marta naredne godine”, precizirali su iz TO Žabljak.

Iz lokalne TO su podsjetili da je boravak za djecu do sedam godina besplatan, da djeca od sedam do 12 godina imaju 50 odsto popusta, dok djeca iznad 12 godina plaćaju punu cijenu usluga.

„Korišćenje sobe od jedne osobe, kao i boravak u svim vrstama apartmana će se naplaćivati po maksimalno 40 odsto većim cijenama od navedenih“, dodaje se u saopštenju.

Minimalni boravak je, kako se zaključuje, tri noći, a rezervacije po tim paketima će se obavljati direktnim kontaktiranjem hotela.

Bonus video: