"1.554 intervencije na terenu"

CEDIS: Za održavanje elektroenergetskih objekata više od 420.000 eura

"Najviše električne energije, oko 41 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2)", kazali su iz CEDIS

1887 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: CEDIS
Ilustracija, Foto: CEDIS

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u novembru preuzeli ukupno 209.714.152 kilovat časova (kWh) električne energije, što je za oko tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je danas iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

"Najviše električne energije, oko 41 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2). Očitano je ukupno 385.725 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto. Ekipe Sektora za održavanje su u novembru 1.554 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 427.661 hiljada eura", ističe se u saopštenju CEDIS.

CEDIS
foto: CEDIS

Iz te kompanie su dodali da su na nivou sekundarne mreže u toku aktivnosti na realizaciji 24 investiciona projekta, koji su vrijedni oko 1,9 miliona eura.

"Na distributivnu mrežu je tokom novembra priključeno 702 novih korisnika. Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1.357 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 334 hiljade, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma. Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 410 hiljada korisnika na području Crne Gore", zaključuje se u saopštenju CEDIS.

Preporučujemo za Vas