Vlada donijela odluku o subvencionisanju zarada za decembar

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je rekao da će jedna radna grupa u okviru tog resora intezivno raditi na osmišljavanju novog paketa mjera podrške koji će biti važeći za prvi kvartal naredne godine

37918 pregleda 56 reakcija 41 komentar(a)
Milatović, Foto: Screenshot
Milatović, Foto: Screenshot

Vlada Crne Gore je donijela odluku o subvenionisanju zarada za decembar mjesec za djelatnosti koje su bile zatvorene ili im je otežan rad mjerama donijetim u cilju sprečavanja širenja koronaviruso.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je rekao da se to odnosi na sektor turizma, ugostiteljstva, javnog prevoza putnika, izvođačke umjestonsti i stvaralaštva, predškolsko obrazovanje i druge uslužne djelatnosti....

"Novina je da se subvencije uvode i za privredna društva i preduzetnike koji pružaju usluge u djelatnosti vezanim za aktivnosti u treretanama, fitnis centrima, sportskim salama..., kao i u dječijim igraonicama u visini od 50 odsto bruto minimalne zarade.

Dodao je da će jedna radna grupa intezivno raditi na osmišljavanju novog paketa mjera podrške koji će biti važeći za prvi kvartal naredne godine.

"U kom ćemo izaći sa nekim nefinansijskim mjerama podrške privredi", rekao je Milatović.

Bonus video: